Preworkout
Categorie: Training Tags: , , , , , , , ,

De voor en nadelen van pre-workout

Wat is pre-workout?
Pre-workout is een legale energie gevende drank of poeder. Mensen nemen dit vaak voor het sporten in, waardoor ze meer energie hebben en zich beter kunnen concentreren tijdens het sporten. Het wordt aangeraden om ongeveer 20 minuten voor je training in te nemen.

Wat zijn de werkzame stoffen in pre-workout?
Een pre-workout bestaat uit verschillende stoffen. Deze stoffen kun je vaak ook los kopen. De meeste voorkomende stoffen zijn: caffiene, taurine, bèta-alanine, creatine, citrulinne en bcaa’s. Ieder van deze stoffen hebben een andere werking. Cafeïne zorgt bijvoorbeeld voor een opgewekter gevoel. Geen van deze stoffen zijn in kleine hoeveelheid schadelijk. Wel is het erg belangrijk om te bedenken waarom, wanneer, hoeveel en hoe vaak je pre-workout gebruikt.

Positieve effecten van pre-workout
Pre-workout geeft een boost in energie en focus. Dit product kan dus letterlijk jouw prestatie in de sportschool verbeteren. Bij een gebrek aan zowel mentale als fysieke energie kan een pre-workout dus zeker een positieve bijdrage op jouw resultaten in de sportschool leveren. Je bent meer gefocust en kunt de training makkelijker doorlopen.

Negatieve effecten van pre-workout
Pre-workout geeft je dus energie en focus. Helaas zijn er ook negatieve effecten verbonden aan het gebruik van dit middel. Je zult merken dat je zonder pre-workout, voor je gevoel, minder lekker traint en hierdoor de neiging hebt om het steeds vaker voor de training in te nemen. Het gevolg hiervan is dat je tolerantie voor de werkende stoffen toeneemt en je meer moet nemen voor het zelfde effect. Dit is helaas niet het enige nadeel. Pre-workout kan rusteloosheid en een verhoogde hartslag veroorzaken. Je voelt je hierdoor onrustig en slaapt minder diep, waardoor je minder goed herstelt van je training.

Ons advies over het gebruik van pre-workout
Lees altijd eerst goed de bijsluiter op de verpakking en vraag jezelf af of je dit middel écht nodig hebt. Gebruik het niet elke training. Neem dit alleen als je de mentale en fysieke boost op dat moment dan ook echt nodig hebt. Neem pre-workout alleen voor 15:00, anders heeft ditt invloed op het slapen en daarmee het herstel van je training. Er zit veel cafeïne in de meeste pre-workouts.

Samenvatting
De voor en nadelen van pre-workout
Artikel naam
De voor en nadelen van pre-workout
Beschrijving
Pre-workout is een legale energie gevende drank of poeder. Mensen nemen dit vaak voor het sporten in, waardoor ze meer energie hebben en zich beter kunnen concentreren tijdens het sporten.
Auteur
Publisher Name
Transform Training
Publisher Logo

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug