Het volgen van een coachingstraject

De meeste starters in de sportschool hebben een vorm van begeleiding nodig. Vaak zijn er vrienden of kennissen met enige ervaring die je een beetje op sleeptouw nemen. In sommige gevallen is dit een trainer/coach. In deze blog gaan we het hebben over de verschillenden paden die je kunt bewandelen als startende sporter. Ook geven wij ons advies.

Vrienden of kennissen
Veel mensen worden overgehaald door vrienden of kennissen om een keer mee te gaan sporten. Vaak zijn dit vrienden die al wat langer trainen of mensen die niet graag alleen naar de sportschool gaan en dus een sportmaatje zoeken. Als een vriend of vriendin al even sport is het natuurlijk makkelijk om mee te gaan en zijn/haar programma te volgen. Hij/zij legt je dan uit hoe de toestellen ongeveer werken. Dit is natuurlijk een mooi begin. Elke vorm van beweging draagt vaak al bij aan een betere gezondheid. Toch is het zo dat ook de ‘’ervaren sporter’’ niet altijd even goed weet wat hij/zij aan het doen is. Deze persoon weet het simpelweg zelf nog niet correct in praktijk te brengen of weet dit niet helemaal correct over te brengen op jou als nieuwe sporter. Hierdoor kan de veiligheid in het geding komen en kunnen er blessures ontstaan.

Hulp van een fitness instructeur
Veel sportscholen bieden enige vorm van begeleiding. Zij nemen mensen aan die veel affiniteit hebben met fitness en die vaak een vorm van scholing hebben gedaan. Door middel van een intake gesprek wordt er informatie over je ingewonnen. Op basis hiervan wordt er een programma samengesteld en wordt er uitgelegd hoe de toestellen werken. Daarna ga jij zelfstandig aan de slag en volgen er vaak nog een aantal evaluaties. Voordelen hier van is dat jij vaak al iets specifieker aan de slag gaat. Je volgt niet simpel het programma van je vriend of vriendin die al veel gevorderder is.

Het volgen van personal training
Een goede trainer/coach begeleid jou van A tot Z richting jouw doel. Hij of zij loopt een of meerdere keren per week met je mee tijdens de trainingen en zorgt ervoor dat je alles veilig aanleert en specifieker gericht op jouw doelstelling. Buiten de training om helpt de personal trainer je met je voeding, stressmanagement en slaap om jouw resultaat te optimaliseren.

Ons advies
Wij adviseren iedereen om een vorm van begeleiding te nemen. Laat je niet leiden door het gespierde uiterlijk van jouw sportende vriend of vriendin. Dit zegt vaak niks over de kennis die deze persoon en het vermogen om jouw correct te begeleiden. Een personal trainer is voor sommige mensen erg duur maar bied vele voordelen zodat jij veilig aan de slag kan. Investeer dus in jezelf en volg ten minste een aantal lessen zodat jij een goede basis legt. Als je niet de mogelijkheid hebt om personal training te volgen vraag dan hulp van je sportschool. Volg een traject bij een van de fitness instructeurs. Ook dit is vaak al beter dan het zomaar gaan volgen van een schema van een van je vrienden.

Wil jij meer informatie over ons coachingstraject?
Neem dan gerust contact op via transformtraining.nl voor een gratis intake.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug