Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , ,

De 3 supplementen die wij afraden om te gebruiken

Wat zijn voedingssupplementen?
Voedingssupplementen zijn producten die je toevoegt buiten het eten van je reguliere voeding. Dit is vaak in pil, poeder of in de vorm van een drankje. Supplementen in poedervorm worden vaak aangemaakt met water. Het woord supplement zegt het al; een toevoeging op wat je dagelijks al binnen krijgt. Supplementen zijn dus geen vervanging van producten. Dit kunnen simpelweg vitamines en mineralen zijn maar ook stoffen die jouw sportprestaties verbeteren.

Testosteronboosters
Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon. Dit hormoon komt in veel kleinere percentage voor bij vrouwen maar heeft ook bij vrouwen een functie. Testosteron zorgt onder andere voor lichaamsbeharing, geslachtsfunctie en het aanmaken van spieren. Het laatste is vaak voor sporters een reden om hun testosteron te verhogen. Hier zijn zowel op de legale als illegale markt middelen voor te vinden. De legale producten claimen op een natuurlijke manier jouw testosteron te verhogen. Echter zijn er weinig onderzoeken die bewijzen dat dit ook echt werkt. De illegale middelen werken vaak wel maar brengen veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Wij raden deze dan ook ten strengste af.

Wat werkt wel?
De allerbeste manier om jouw testosteron op een gezonde manier op peil te houden, is door het op een correcte manier toepassen van krachttraining in jouw levensstijl, het volgen van een gezonde voedingspatroon, het verbeteren van je slaapkwaliteit en zeker niet onbelangrijk het verminderen van stress.

Fatburners
Fatburners zijn middelen die claimen jouw vetverbranding te verbeteren zonder dat jij daar verder iets voor hoeft te doen. Deze middelen worden vaak aangeprezen als een soort wondermiddel terwijl dat helemaal niet zo is. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn dat is dat vaak ook zo. Producten claimen de stofwisseling te versnellen of gaan een honger gevoel tegen waardoor je minder eet. Minder eten kan in sommige gevallen natuurlijk effectief werken. Maar kom je dan niet weer aan op het moment dat je geen fatburners meer neemt en dus weer meer begint te eten? De producten die claimen jouw stofwisseling te versnellen doen dit vaak doormiddel van cafeïne. Dit zorgt ervoor dat jouw hartslag en ademhaling zich versnelt waardoor je in theorie meer calorieën verbrand. Echter kan dit ook voor negatieve gevolgen zorgen zoals bijvoorbeeld een slechtere kwaliteit van slapen.

Wat werkt dan wel?
De allerbeste manier om vet te verbanden is door het volgen van een gezonde levensstijl. Krijg jij voldoende dagelijkse beweging en sport je met regelmaat? Eet je gezond? Slaap je voldoende? Zit ik te hoog in mijn stress levels? Vraag je dit soort dingen eerst heel goed af en vraag hulp van professionals die jouw hierin kunnen begeleiden.

Preworkout
Preworkt is een supplement dat er voor zorgt dat je opgewekter bent, meer focus hebt en er soms voor zorgt dat je langer door kunt gaan. Voor de gemiddelde sporter is dit middel totaal overbodig en levert dit vaak meer nadelen op dan voordelen. Zeker voor de mensen die hoog in hun stress levels zitten, gezondheidsklachten hebben of mensen die in de avond trainen is dit af te raden. Preworkout bevat cafeïne en andere stoffen die ervoor zorgen dat jij minder goed in slaapt komt of niet diep genoeg slaapt waardoor je slechter herstelt. De voordelen wegen dus niet op tegen de nadelen.

Wil jij meer informatie over supplementen die wel werken en aansluiten bij jouw doelstelling. Of wil jij meer leren of voeding en training? Plan dan een gratis intake via Transformtraining.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug