Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , , , , , , , ,

Drie fitness mythes die onjuist zijn

In de wereld van fitness gaan er ontzettend veel verhalen en feitjes in de ronden. Sommige gevallen kloppen deze feitjes. Echter zien wij dat er ook ontzettend veel onzin verhalen de wereld in geholpen worden waar mensen daadwerkelijk in geloven. Wij gaan vandaag drie van deze mythes behandelen.

Bij droogtrainen moet je meer herhalingen maken
Een veel terug komend verhaal is dat je tijdens het droogtrainen meer herhalingen moet maken. Dit zou er voor zorgen dat je meer kcal verbrand en je spieren getoond worden. Dit is voor een groot deel ontzettende onzin. Wij adviseren in dit geval binnen de juiste rep range te blijven voor het doel dat jij voor ogen hebt. Wil jij trainen op spiergroei, blijf dan trainen binnen het aantal sets, reps en rusttijd die aansluiten bij hypertrofie. Als jij er ineens voor kiest om 25 herhalingen per set te maken dan ervaar je ook de voordelen van deze trainingsprikkel. Namelijk; kracht uithoudingsvermogen. In theorie zou je dan zelfs eerder spiermassa verliezen dan behouden. Wij adviseren daarom om je vooral te richten op; voeding, dagelijkse beweging en eventueel extra cardio momenten.

Ik moet mijn buikspieren trainen voor een zichtbare sixpack
Iets dat wij veel horen is dat je veel buikspieren zou moeten trainen voor een strakke buik. Ergens is dit begrijpelijk. Je buikspieren zijn spieren die net als elke andere spier getraind kunnen worden. Door de juiste oefeningen te doen met het juiste aantal sets en reps kan er hypertrofie plaatsvinden. Echter is het aller belangrijkste om jouw vetpercentage op het juiste niveau te krijgen zodat deze zichtbaar worden. Voeding is in dit geval dus het allerbelangrijkste. Ook is het zo dat de buikspieren een belangrijke stabiliserende rol hebben. Je zult deze dus vaak al genoeg gebruiken tijdens andere oefeningen. Kortom je kan je buikspieren trainen. Is dit noodzakelijk voor een strakke buik? Nee.

Je moet altijd een zo groot mogelijke range of motion maken
Het bovenstaande klopt eigenlijk voor een groot gedeelte. Echter is het in deze kwestie belangrijk om het volgende beseffen; wat is nou eigenlijk de ideale range of motion? Dit is voor iedereen anders. Een benchpress waarbij de stang de borst raakt kan voor de een voordeel geven en bij de ander een verhoogde kans op blessures. Kijk daarom altijd naar het volgende; is de persoon in kwestie mobiel en vooral ook stabiel genoeg om een oefening op een bepaalde manier uit te voeren. Een tweede vraag die je mag stellen is of die oefening überhaupt geschikt is om op dat moment met die persoon te doen. Een volledige range of motion is dus voor iedereen anders.

Wil jij meer informatie over training, voeding of een gezonde levensstijl. Neem dan gerust contact op via transformtraining.nl voor een gratis proeftraining.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug