Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , , , , ,

3 ongezonde manieren om af te vallen

Veel mensen hebben het al eens geprobeerd; afvallen. Afvallen hoeft in de meeste gevallen niet ingewikeld te zijn. Helaas zien wij nog steeds dat er veel mensen wel naar ingewikkelde en ongezonde methodes grijpen om hun doel te behalen. In deze blog gaan wij drie methodes behandelen waarvan wij denken dat je deze beter beter niet kunt gebruiken.

Shake Dieet
Een shake dieet is een dieet waarbij een deel of alle maaltijden vervangen worden door shakes of sappen. Deze shakes worden vaak kant-en- klaar geleverd of zijn makkelijk aan te mengen met water. De fabrikant claimt hierbij dat jij alle benodige voedingstoffen binnen krijgt om op een gezonde manier af te vallen. Aan deze shakes zitten helaas veel nadelen. Je kunt namelijk niet je hele leven dit soort shakes blijven drinken. Doordat jij nog steeds niks hebt geleerd over gezonde voeding en een gezonde levensstijl kom je net zo hard waar aan zodra jij je oude leefpatroon weer op pakt. Ook is er niks gezonder dan het eten van vers, gezond vast voedsel.

Het eten van weinig tot geen koolhydraten
Het eten van weinig koolhydraten. Allereerst willen wij jullie vertellen dat er wel degelijk methodes zijn waarbij jij op een relatief gezonde manier kunt afvallen met weinig koolhydraten. Dit wordt ook wel het keto dieet genoemd. Ook zijn er bepaalde ziektebeelden waarbij het lichaam minder goed op koolhydraten reageert. Echter is het voor de meeste mensen niet te adviseren om te stoppen met het eten van koolhydraten. Koolhydraten zijn namelijk een directe bron van energie. Deze koolhydraten heb je nodig om normaal te kunnnen functioneren en bijvoorbeeld te sporten. Zonder deze koolhydraten zal jij je vaak moe en futloos voelen. Als blijkt dat jij normaal 300 gram koolhydraten nodig hebt dan is het schrappen van 100 gram koolhydraten voldoende om op een gezonde manier af te vallen. Het opeens eten van 50 gram koolhydraten zal er daarentegen voor zorgen dat je alleen maar moe en futloos bent.

Het gebruik van Fat Burners
Fat Burners komen in de vorm van drankjes, poedertjes en pillen. Legale fat burners zijn veelal uitgerust met een bom aan cafeïne. Deze cafeïne zorgt ervoor dat jouw hartslag op een onnatuurlijke manier flink omhoog gaat. Hierdoor zul je in theorie meer calorieën verbruiken in rust. Het nadelige effect hiervan is echter dat jouw lichaam hier stress van zal ondervinden. Iets dat we juist willen voorkomen tijdens het afvallen. Hierdoor kan zelfs een tegenovergesteld effect ontstaan. Voor mensen met gezondheidsproblemen kan dit zelfs grote gevolgen hebben.

Ons advies
Wij adviseren in alle gevallen te werken met een calorietekort. Berekenen hoeveel energie jij dagelijks vebruikt. Creëer door middel van gezond en gevarieerd eten een calorie tekort van ongeveer 500 kcal. Dit zal in combinatie met sport, stress vermindering en een beter slaapritme ervoor zorgen dat jij op een gezonde manier afvalt.

Wil jij graag afvallen maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op via transformtraining.nl voor een gratis intake.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug