Categorie: Lifestyle Tags: , , , ,

Het stellen van doelen

Doelen geven je richting in het leven. Zonder doel zal je dag een grote samenloop van omstandigheden zijn. Je wordt dan geleefd door je omgeving en kunt zelf weinig invulling geven aan hoe jouw dag zal verlopen. Het stellen van doelen helpt mensen om hun focus erbij te houden en gefaseerd ergens naar toe te werken. Door een realistisch doel te stellen en hier stap voor stap naar toe te werken is de kans van slagen groter. Maar hoe stel je een realistisch doel?

Het stellen van een doel
Veel mensen maken gebruik van de SMART methode. Deze methode werkt voor alle soorten doelen en is makkelijk uit te werken. Een SMART doel voldoet aan een aantal richtlijnen;

Specifiek; Maak duidelijk welk doel jij voor ogen hebt. Welke details passen bij jouw doel? Hoeveel kilo wil je afvallen en welke shape heb jij daarbij voor ogen?

Meetbaar; Maak je doelen meetbaar. In het geval van afvallen is dit vrij simpel. Ga dagelijks op de weegschaal staan, maak regelmatig foto’s en meet bijvoorbeeld de omtrekken van lichaamsdelen om te zien of jij vooruit gaat.

Acceptabel; Hieronder kunnen we eigenlijk verstaan dat jij achter je doelen moet staan. Jij moet bijvoorbeeld die 10 kilo af willen vallen. Niet iemand anders uit jouw omgeving. Pas als jij achter een doel gaat staan heeft dit kans van slagen.

Realistisch; Stel realistische doelen. Je kunt gaan trainen om gezonder te worden en om er beter uit te gaan zien. Echter is het niet realistisch om daarbij naar allerlei modellen op Instagram te gaan zitten kijken. Dit geeft een vertekend beeld van de
werkelijkheid.

Tijdsgebonden; Een doel moet tijdsgebonden zijn. Als dit niet het geval is dan zul je dingen voor je uit blijven schuiven. Uiteraard is het wel belangrijk om te kijken naar een realistisch tijdsbestek om dit doel te behalen.

Ons advies
Wij adviseren iedereen om met doelen te gaan werken in het leven. Door het stellen van haalbare en vooral ook houdbare doelen is de kans van slagen gewoon een stuk groter. Dit werkt niet alleen voor het behalen van jouw gezondheidsdoelen maar ook voor een heleboel andere dingen in het leven. Het behalen van doelen brengt dan ook een stukje succesbeleving met zich mee. Dit is goed voor je zelf vertrouwen en helpt jouw om naar een volgend doel toe te werken. Wil jij nu echt een keer naar een doel toe gaan werken? Maar weet jij niet hoe je hieraan moet beginnen? Neem dan contact op via Transformtraining.nl en plan een gratis intake.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug