Categorie: Lifestyle Tags: , , , ,

Wat is stress en hoe ga ik daarmee om?

In deze blog gaan we jullie meer vertellen over verschillende soorten stress en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Je hebt gezonde stress dit is bijvoorbeeld de spanning die jij ervaart omdat je morgen op vakantie gaat. Maar ook stress die bijvoorbeeld voort komt uit een hoge werk druk. Deze stress kan op lange termijn voor problemen zorgen. Wij gaan je in deze blog vertellen hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Symtomen van stress
Stress kan zich bij iedereen anders uiten. Echter zijn er wel groffe richtlijnen voor hoe stress zich in zijn algemeen uit:
– Lichamelijk hierbij ervaar je bijvoorbeeld; slecht slapen, vermoeidheid, verhoogde hartslag en een verhoogde bloed druk etc.
– Emotioneel; je zit in gedachten veel te piekeren, je bent vergeetachtig en kunt je slecht concentreren.
– Invloed op gedrag; dit uit zich vooral in; meer/minder eten, meer roken, meer alcohol consumptie, vermijden van mensen etc etc.

Waarom ervaar ik wel stress maar een ander niet?
De een ervaart meer stress dan een ander. Of je wel of niet stress ervaart heeft te maken met jouw stressbestendigheid. Dit is de mate waarin jij stress kan verwerken. Allereerst zijn er mensen die optimistisch zijn ingesteld en mensen die persimistisch zijn ingesteld. De mensen die positief zijn ingesteld zullen makkelijker met stress om kunnen gaan. Zij kunnen momenten van stress beter relativeren en kijken direct naar een oplossing voor de korte of lange termijn. Iemand die persimitisch is ingesteld raakt verdwaald in zijn/haar eigen negatieve gedachten. Hierdoor zal stress heftiger zijn en zal dit langer aanhouden.

Hoe verminder ik stress
Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat stress niet altijd direct te verminderen valt. Relatiestress of stress van een onverwachte gebeurtenis zoals een overlijden is niet te voorkomen. Wel kan jij proberen om altijd de beste versie van jezelf neer te zetten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je gezond leeft; eet gezond, ga met regelmaat naar de sportschool, ga op tijd naar bed en voorkom overmatig alcohol en drugsgebruik. Mocht jij een stressvolle baan hebben, vraag jezelf dan af of dit het gene is dat jij op lange termijn wil blijven doen. Zo ja; hoe voorkom je dan dat jou stress op lange termijn over gaat in een burn out?

Ervaar jij stress, maar weet je niet hoe je dit het beste aan kunt pakken? Neem dan contact op via transformtraining.nl voor een gratis fit check. Tijdens deze checken meten wij jouw stress levels en helpen wij je verder!

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug