Categorie: Training Tags: , , , ,

3 tips voor meer spiermassa

Introductie
Vele van ons gaan bijna dagelijkse naar de sportschool met als doel; meer spiermassa. Als je net begint met trainen dan gaat dit in de meeste gevallen best snel. Echter merk je dat je na een tijdje vast begint te lopen. Je blijft hangen op hetzelfde niveau en je wordt niet echt sterker of gespierder meer. In deze blog geven wij jullie 3 tips om dit plateau te doorbreken.

Train volgens een trainingsschema
Wij adviseren bijna iedereen om te werken volgens een trainingsschema. Dit betekent niet alleen dat je een bepaalde periode een serie oefeningen volgt maar ook dat je dit bijhoudt. Wij stellen aan een trainingsschema de volgende eisen; schrijf op welke oefeningen je gaat doen, hoeveel sets je gaat doen, het aantal herhalingen dat je maakt, het gewicht dat je gebruikt en de rust tussen de sets. Schrijf elke training nauwkeurig op wat je hebt gedaan en probeer jezelf de volgende training te verbeteren.

Voeding
Wellicht dat je hier al eens naar gekeken hebt. Om aan te komen in spiermassa is een klein calorieoverschot vaak ideaal. Sla hier niet in door, je komt sneller aan in vet dan in spiermassa. Een te groot calorieoverschot zorgt dus niet alleen voor positieve effecten. Als je eenmaal weet hoeveel calorieën je moet eten en hoe je macroverhouding is dan kan je van start. Wij adviseren dit dagelijks bij te houden in de app MyFitnessPal. In deze app kan jij gemakkelijk bijhouden hoeveel je mag eten.

Stress down!
Stress is een onderschatte factor als we het hebben over het maken van progressie. Dit gaat op voor bijna ieder doel. Het verminderen van stress en het verbeteren van slaap kan leiden tot verbeterde resultaten. Je kunt meerdere dingen doen om jezelf op deze twee punten te verbeteren, bijvoorbeeld; maak tijd voor ontspanning, ga vaker naar buiten voor een wandeling of frisse neus als je veel binnen zit, beperk je cafeïne inname, drink na 15:00 uur geen koffie meer, breng in de avond minder tijd door achter de tv, computer of je telefoon, ga op tijd naar bed en zorg ervoor dat je minimaal 8 uur slaapt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe jij stress levels kunt verlagen.

Maak jij steeds minder progressie en wil je naar het volgende niveau? Neem dan contact op met transformtraining voor een gratis proeftraining. Hierin voorzien we jou geheel vrijblijvend van informatie om jouw doel te behalen.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug