Categorie: Lifestyle, Training Tags: ,

Het beste tijdstip om te gaan trainen

Iedereen heeft zo zijn of haar moment waarop je tijd hebt om naar de sportschool te gaan. De een komt ‘s ochtends vroeg de ander komt pas ‘s avonds laat. Maar wat is nou het beste moment om te gaan trainen? En welke overwegingen moet je maken als je de keuze zou hebben? In deze blog gaan we je de informatie geven waardoor jij voor jouw de beste keuze kunt maken.

Trainen in de ochtend
Er kunnen meerdere redenen zijn waarom jij in de ochtend moet gaan trainen. Tijd is eigenlijk de belangrijkste factor. Begin jij om 9:00 uur met werken en heb je in de avond geen tijd meer? Dan zit er niks anders op dan om voor het werk de dag met een workout te beginnen. Ook acht bewezen dat jouw interne klok invloed heeft op jouw prestaties. Iemand die gewend is om vroeg op te staan en op tijd naar bed te gaan zal ook ’s ochtends vroeg goed kunnen presteren. Mocht je naar de sportschool gaan dan is er het bijkomend voordeel dat het in de ochtend – en middaguren vaak een stuk rustiger is dan in de avond. Houd er rekening mee dat je ook in de ochtend een goede maaltijd eet voordat je gaat trainen. Het liefst een maaltijd waarbij je relatief veel koolhydraten eet. Op een lege maag trainen is in de meeste gevallen geen goed idee.

Trainen in de avond
Ook trainen in de avond kan zo zijn voordelen hebben. Buiten de praktische reden omdat je overdag druk bent met werk of school. Voor je training in de avond heb je vaak al meerdere maaltijden gegeten. Voor de slechte ontbijters onder ons is dit dus een voordeel ten opzichten van trainen in de ochtend. Ook ervaren heel veel mensen trainen als ontspannend en verbetert dit je slaap. Let er wel op dat te laat trainen in sommige gevallen een tegenovergesteld effect kan hebben. Door je zelf flink op te fokken tijdens het trainen kan dit ervoor zorgen dat je juist minder goed slaapt.

Conclusie
Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat jij er voor zorgt dat je lekker in beweging komt. Vind een ritme dat bij jouw past. Zorg er in ieder geval voor dat je voor het trainen een maaltijd eet die rijk is aan koolhydraten. Deze zullen je extra energie geven ongeacht het tijdstip waarop jij traint. Mocht je in de ochtend nog erg moe zijn maar er is geen andere mogelijkheid. Probeer dan je ritme aan te passen. Ga eerder naar bed waardoor je in de ochtend beter functioneert.

Wil jij weten wanneer jij het best kunt gaan trainen? Of wil je nu echt eens structureel naar een doel toe werken? Plan dan een gratis intake via Transformtraining.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug