Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , , , ,

Een gezonde levensstijl is een investering voor nu en voor later

Introductie
Niet iedereen leeft even gezond. Maar als we de vraag stellen dan willen we allemaal oud worden en gezond blijven. Een gezonde levensstijl kan hier natuurlijk aan bijdragen maar geeft geen garanties. In deze blog gaan we jou vertellen wat wij verstaan onder een gezonde levensstijl en hoe je dit niet alleen haalbaar maar ook houdbaar maakt voor de rest van je leven. Een gezonde levensstijl is op te delen in drie onderdelen. Namelijk; sport en dagelijkse beweging, voeding en stress – en slaap management.

Sport en dagelijkse beweging
Om gezond te blijven, adviseren wij iedereen om minimaal 3x per week aan sport te doen en gemiddeld 8.000 tot 10.000 stappen per dag te zetten. Wij adviseren een combinatie van krachttraining en cardio. Krachttraining zorgt ervoor dat je lichaam sterker wordt en sterk blijft. Door het doen van krachttraining worden niet alleen je spieren sterker maar train je ook het neurologische systeem. Deze 2 systemen zorgen er samen voor dat je lichaam zo lang mogelijk haar functie kan blijven geven, namelijk; bewegen. Krachttraining is dus ook als je ouder wordt ontzettend belangrijk om fit te blijven. Ten slotte zorgt cardio voor een beter hart – en long functie. Hiermee verklein je de kans op hart en vaat ziekten.

Voeding
Onder gezonde voeding verstaan wij het volgende; eet gemiddeld gezien niet meer dan je dagelijkse calorie inname en drink voldoende water. Beperk daarbij de inname van junkfood en bewerkte producten. Op deze manier blijf jij netjes op gewicht. Zorg ervoor dat je elke dag minimaal een maal groente eet en 2 stuks fruit. Dit zorgt ervoor dat jij over het algemeen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt om goed te functioneren. Wij adviseren om niet te roken en alcohol met mate te drinken.

Stress en slaap management
Probeer 8 uur per nacht te slapen en vermijdt brein activerende activiteiten zoals een telefoon en tv voor het slapen. Natuurlijk valt stress niet altijd direct weg te nemen. Zeker als stress van buiten af komt, denk hierbij aan; het overlijden van een familielid, een relatie die uitgaat of een plotselinge deadline voor werk. Wel kun je stress verminderen door het bovenstaande te doen; zorg dat je voldoende beweegt. Ga even lekker naar buiten om een rondje te lopen en probeer ten alle tijden gezond te blijven eten.

Conclusie
Een gezonde levensstijl is niet altijd een garantie om gezond oud te worden. Iedereen kan kanker krijgen of de pech hebben dat hij/zij een andere ziekte of aandoening op doet. Geniet dan ook elke dag van het leven. Wees niet bang om lekker uit eten te gaan of om af en toe een drankje te drinken. Wel zal je met bovenstaande tips de kans een stuk groter maken om gezond oud te worden. Wil jij gezonder gaan leven maar weet je niet hoe je moet beginnen? Neem dan contact op voor een gratis intake via transformtraining.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug