Categorie: Lifestyle, Training Tags: , , , , ,

Waarom obsessief gedrag jouw doelstelling om lange termijn in de weg zal staan

Iedereen heeft een andere benadering als het om trainen en gezondheid gaat. De een is super fanatiek, de andere wat minder. Je hebt mensen die het niet al te serieus nemen maar ook mensen die over de grens van fanatiek heen gaan. Voor deze mensen wordt het verbeteren van hun prestaties en looks een ware obsessie. In veel gevallen is deze obsessie helemaal niet nodig. Door het winnen van de juiste informatie kan jij er super goed uitzien, af en toe wat lekkers eten en tijd over houden voor andere dingen. In deze blog gaan we jou vertellen hoe jij dit het beste aan kunt pakken.

De gevaren van het creëren van een obsessie
Laten we voorop stellen dat er niks mis is met iemand die fanatiek met zijn of haar sport en gezondheid bezig is. Er zit echter een dunne lijn tussen fanatiek zijn en doorslaan naar een obsessie. Een obsessie houdt in dit geval het volgende in; Het dwangmatig bezig zijn met jouw lichaam. Dit zal invloed gaan hebben op jouw persoonlijke leven en kan in ergere gevallen leiden tot een eetstoornis of body dismorphia. Bij body dismorphia hebben mensen het gevoel dat er altijd iets mis is met hun lichaam. Je tracht er dan telkens naar om dit op alle mogelijke manieren te verbeteren. In sommige gevallen zal jij hierdoor inderdaad sneller je doel behalen of er net wat beter uit zien dan de gemiddelde sporter. Echter zorgt dit op lange termijn vaak voor zowel fysieke als mentale problemen. Hierdoor is jouw doel niet houdbaar geurende een langere periode.

Ons advies
Allereerst adviseren wij iedereen om een gezonde levensstijl aan te houden en daarbij meerdere keren per week te sporten. Dit in het kader van jouw fysieke en mentale gezondheid. Als jij iemand bent die het onderste uit de kan wil halen dan zal je hier meer voor moeten doen dan iemand die ‘’gewoon’’ fit wil zijn. Op het moment dat jij je doelen niet behaalt ga dan eerst eens om de tafel met een goede trainer/coach. Bespreek jouw doelstelling en stel niet alleen haalbare maar ook houdbare doelen. Laat jezelf verbazen door wat jij allemaal wel mag zonder dat dit invloed heeft op jouw doelstelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inplannen van rustdagen, uiteten gaan en wel een keer die avond stappen met je vrienden. Door deze gezonde balans tussen trainen en ontspanning kan jij net zo makkelijk je doel behalen en dit ook op lange termijn volhouden. Minder kan dus leiden tot meer resultaat.

Wil jij weten op welke manier jij je doelstelling het beste kunt halen? Neem dan contact op voor een gratis intake via Transformtraining.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug