Categorie: Training, Voeding Tags: , , , ,

Beginnen met krachttraining

Wij krijgen de vraag ontzettend vaak. Hoe kan ik nou het beste beginnen met kracht training? Allereerst is het belangrijk om jouw doelstelling goed te formuleren. Laten we in dit geval een wat algemener doel nemen namelijk; fitter worden en eventueel wat meer spiermassa aanzetten. Het voordeel is dat je lichaam nog niet eerder heeft kennis gemaakt met krachttraining. Elke vorm van training zal dus een nieuwe prikkel zijn en dus ook vrij snel voor resultaat zorgen. In deze blog gaan we je vertellen hoe je een schema kan samenstellen, hoe je je voeding het makkelijkste aanpakt en welke overige tips je kan toepassen voor een goed resultaat.

Het maken van een trainingsschema
Het maken van een trainingsschema hoeft niet heel moeilijk te zijn. Laten we zeggen dat jij drie maal per week een full body schema gaat doen. Optimaal zou dan zijn; maandag,woensdag en vrijdag trainen. Vervolgens gaan we starten met het selecteren van een aantal oefeningen en het aantal reps en sets. Wij adviseren hierbij om 2-3 setjes te doen van 8 tot 15 herhalingen afhankelijk van je doel.

Oefeningen selecteren we aan de hand van het volgende;
– Een beenoefening met een kniebuiging dominant voor de bovenbenen. Dit kan bijvoorbeeld een leg press of hack squat zijn.
– Een beenoefeningen met een dominant heup buiging voor de hamstring/billen. Dit kan bijvoorbeeld een leg press of hiptruster zijn.
– Een horizontale en verticale push beweging. Dit kan bijvoorbeeld de chest press en shoulder press zijn.
– Een horizontale en verticale pull beweging. Dit kan bijvoorbeeld de seated row zijn en de latt pull down.

Zoals je ziet hebben we de oefening keuze niet heel ingewikkeld gemaakt. Alle prikkels zijn op dit moment nog nieuw. Hierdoor train je relatief veilig en leer je eerst hoe je welke spieren moet aanspannen en creëer je stabiliteit.

Voeding
Ook voeding kunnen we relatief simpel houden. Reken uit hoeveel kcal je mag eten en zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Doe dit en je zult al veel meer resultaat behalen dan de gemiddelde sportschool ganger die net begint. Natuurlijk kan je veel meer doen met voeding. Je kunt gaan kijken naar; alle macro innames, micro innames, wanneer je eet en naar supplementen. Echter is het niet nodig om het meteen zo complex te maken als je net begint met sporten. Dit kan je altijd nog doen.

Overig
Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt gaan doen om een beter resultaat te boeken. Ook hierbij adviseren we om te beginnen met de basis. Als we kijken naar slaap zorg en dan voor dat je op tijd naar bed gaat. Je kunt niet verwachten dat je keihard vooruit gaat als je elke nacht maar 6 uurtjes slaapt. Het zelfde geld voor stress, zorg voor voldoende ontspanning en verminder bijvoorbeeld je cafeïne inname.

Ons advies
Wij adviseren iedereen om een vorm van krachttraining te gaan doen. Probeer het niet te complex te maken. Alle prikkels zijn nieuw en je lichaam zal ongetwijfeld goed reageren op het moment dat je alleen al een aantal basis regels toepast.

Wil jij ook beginnen met krachttraining maar weet je hoe? Neem dan contact op via Transformtraining.nl voor een gratis proeftraining.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug