Categorie: Lifestyle, Training Tags: , , ,

Wat is mind muscle connection?

Wat is mind muscle connection?
Mind muscle connection, een term die je vast wel eens gehoord hebt. Maar wat is dat eigenlijk? De mind muscle connection zijn de verbindingen die jij maakt vanuit je hersenen naar je spieren. Iemand met een goede mind muscle connection kan vaak beter zijn/haar spieren aansturen. Dit verklaart buiten de uitvoering van een oefening ook waarom sommige mensen wel of niet hun borst of rugspieren voelen tijdens een oefening. Naast de informatie die je hersenen geven richting je spieren komt er ook informatie terug. Dit noemen ze propiceptie. Deze signalen worden razendsnel doorgestuurd. Als jij met je voet in een kuiltje stapt wordt er razendsnel een signaal doorgestuurd. Dit zorgt ervoor dat jij niet direct valt maar jezelf corrigeert en het lichaam geen schade oploopt.

Waarom is de mind muscle connection zo belangrijk?
Iemand met een slechte mind muscle connection traint niet optimaal. Hij of zij voelt op dat moment niet de spieren die hij/zij moet voelen tijdens een bepaalde oefening. Als je niks voelt dan gebeurt er ook minder. Mensen met een goede mind muscle connection zijn ook vaak sterker dan andere. Dit komt omdat zij hun lichaam letterlijk beter kunnen aansturen. Buiten het feit dat iemand optimaler traint en vaak sterker is, voorkomt dit ook nog eens blessures. Tijdens het bankdrukken compenseer je bijvoorbeeld minder snel vanuit de schouders omdat de borstspieren beter aangestuurd worden.

Hoe kan ik mijn mind muscle connection verbeteren?
Er zijn verschillende manieren om je mind muscle connection te verbeteren. Belangrijk is om te beginnen met een correcte houding. Kies de oefeningen die bij jouw lichaam passen. Niet iedereen is gemaakt om een bench press of verticale shoulder press te maken. Door gebrek aan mobiliteit kan het zo zijn dat je de gewenste spiergroep helemaal niet goed kunt aanspannen in die hoek. Een traningsprogramma wat aansluit op jouw doel is dus cruciaal. Na het maken van de oefening keuze is de uitvoering aan de beurt. Voer de oefeningen rustig en correct uit en concentreer je op de spieren die je wilt gebruiken bij die specifieke oefening. Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om je mind muscle connection te verbeteren. Zorg goed voor je lichaam, drink en eet gezond en pak voldoende rust. Door dit te doen geef jij je lichaam ook de mogelijkheid om optimaal te functioneren. Wil jij leren hoe je dit doet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan helpen wij jou graag verder.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug