Categorie: Training Tags: , , ,

Wanneer moet ik trainingsaccessoires gebruiken in mijn training

Wat zijn trainingsaccessoires ?
Trainingsaccessoires zijn attributen die je tijdens de training kan gebruik om bepaalde oefeningen makkelijker te maken. Voorbeelden van deze accessoires zijn lifting straps, wrist wraps of een lifting belt. De meeste mensen schaffen deze producten zelf aan en nemen ze mee naar de sportschool. Dit omdat ze niet al te duur zijn en de meeste sportscholen ze niet standaard hebben liggen. Dat komt doordat het snel slijt bij massaal gebruik en omdat het lastig schoon te houden is.

Voordelen van trainingsaccessoires
Aan bijna alle trainingsaccessoires zitten voordelen. Ze zijn immers gemaakt om bepaalde oefeningen makkelijker te maken. We zullen in deze blog verder in gaan op de lifting belt, wrist wraps en straps. Een belt maakt het bracen tijdens krachttraining en daarmee het stabiliseren van de onderrug bijvoorbeeld makkelijker. Hierdoor kunnen mensen vaak zwaarder tillen zonder dat zij last van hun onderrug krijgen. Wrist wraps zorgen ervoor dat het makkelijker is om je polsen te stabiliseren tijdens het uitvoeren van duw bewegingen. Wrist straps zorgen ervoor dat je meer grip hebt tijdens het vasthouden van attributen in de sportschool. Hierdoor kun je vaak zwaarder of langer een voorwerp vasthouden zonder dat je grip de beperkende factoor speelt.

Negatieve effecten van trainingsaccessoires
Buiten dat sommige oefeningen makkelijker worden tijdens een training zitten er ook nadelen aan het gebruik van deze materialen. Het gebruik van deze materialen is een tijdelijke fix voor iets dat het lichaam niet kan. Het recht houden en stabiliseren van de rug, het vasthouden van een voorwerp of de stabiliteit van je polsen zal in de meeste gevallen niet verbeteren door het gebruik van deze materialen. Buiten het feit dat problemen niet opgelost worden, kosten deze spullen ook nog eens geld. Vaak geen honderden euro’s maar wel geld wat je anders had kunnen besteden.

Ons advies
Wij adviseren om de oefeningen eerst goed aan te leren zonder het gebruik van deze spullen. Kijk daarna goed of deze materialen nodig zijn om jouw doel te behalen. Als jouw doel is om fitter, gezonder of sterker te worden dan kan dit in de meeste gevallen prima zonder. Als jouw doel is om zo zwaar mogelijk je hamstrings te trainen met een stiff leg deadlift zonder dat grip kracht een probleem is, dan kunnen straps een oplossing zijn. Wil jij weten of en welk materiaal jij nodig hebt voor jouw training? Neem dan contact op voor een gratis proef training bij Transform personal training Huizen.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug