Categorie: Voeding Tags: , , , , , , , ,

Het verschil tussen normale frisdrank en light frisdrank

Het verschil tussen normale frisdrank en light varianten.
In normale frisdrank zitten veel geraffineerde suikers. Suiker komt van de suikerbiet. Één gram suiker bevat ongeveer vier kcal. In een blikje Cola van 33 cl zit al snel 35 gram suiker. Dit zijn maar liefst 140 kcal alleen al uit suiker!
In de light varianten zitten bijna geen calorieën. In eenzelfde blikje van 33 cl zitten slechts drie kcal. Hoe kan dit? In de meeste van deze varianten zit aspartaam. Dit is een zoetstof die nauwelijks calorieën bevat. Als je wilt afvallen is dit een betere keuze.

Light frisdranken bevatten aspartaam en dus minder kcal, maar hoe komt dat?
Aspartaam is een kunstmatige zoetstof en smaakt tweehonderd keer zoeter dan échte suiker. Een kleine hoeveelheid aspartaam is dus genoeg om jouw blikje Cola mierzoet te maken en hierdoor bevat deze minder calorieën.

Voordelen van light frisdranken.
Een voordeel is dat er minder calorieën in de light varianten zitten. Wanneer jij binnen je caloriebehoefte wil blijven zonder minder te gaan eten/drinken, kan dit helpen. Doordat je toch iets zoets tot je neemt is het misschien makkelijker om een voedingsplan vol te houden. Een ander voordeel is dat je door het drinken van een light variant geen energie piek en dip krijgt.

Nadelen van light varianten.
Er zitten niet veel nadelen aan light varianten. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat aspartaam niet schadelijk is voor de mens. Pas wanneer je meer dan twintig liter Cola light zou drinken, kunnen er negatieve effecten ontstaan.
Een verschil met de normale frisdrank is de smaak. De light varianten smaken anders. Je zou het hierdoor minder lekker kunnen vinden. Dit is persoonlijk.

Conclusie.
De gezondste keuze is natuurlijk het drinken van water, maar mocht je zin hebben in iets zoets is een light frisdrank een betere keuze dan de normale. Mocht je om welke reden dan ook kiezen voor de ‘’echte’’ frisdrank, besef dan wel dat dit invloed heeft op je calorie inname en dat het voor een energie piek en dip zorgt.

Samenvatting
Het verschil tussen normale frisdrank en light frisdrank
Artikel naam
Het verschil tussen normale frisdrank en light frisdrank
Beschrijving
In normale frisdrank zitten veel geraffineerde suikers. Suiker komt van de suikerbiet. Één gram suiker bevat ongeveer vier kcal. In een blikje Cola van 33 cl zit al snel 35 gram suiker...
Auteur
Publisher Name
Transform Training
Publisher Logo

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug