Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , , , , , , ,

De Fit Check

Wat doen we met de fit check en waarom?
Bij de fit check gaan we letterlijk kijken naar je gezondheid. We meten je bloeddruk, bloedsuiker, HRV en we vragen naar de eventuele blessures. Dit geeft op dat moment een grof beeld van jouw gezondheid. Dit is uiteraard een momentopname, echter kunnen we op dat moment wel een inschatting maken van de staat waarin jouw lichaam zich op dat moment bevindt. Op het moment dat jij een slechte score hebt op een van testen die wij afnemen, kunnen we de training die jij gaat volgen aanpassen. We zullen in dit geval altijd sturen op het verbeteren van jouw gezondheid en het daarmee makkelijker behalen van jouw persoonlijke doelen in de sportschool.

Bloeddruk
Een goede bloeddruk heeft een bovendruk van ongeveer 120 en een onderdruk van 80. Tijdens of vlak na inspanning zal dit wat hoger liggen. Op het moment dat jouw bovendruk boven de 140 komt en je onderdruk boven de 90 dan spreken wij over een verhoogde bloeddruk. Komt jouw bovendruk na meerdere keren meten boven de 180 uit en onderdruk boven de 110 dan spreken we over een ernstig verhoogde bloeddruk. In dat geval adviseren wij ook contact te zoeken met de huisarts.

Glucosemeting
Bij de glucosemeting meten we je bloedsuiker. Belangrijk is om te kijken naar welk moment we dit meten. Op nuchtere maag of een aantal uur na een maaltijd zal deze lager zijn dan dat je dit vlak na het eten doet. Als je op nuchtere maag een score hebt onder de 6,1 dan spreken we van een gezonde bloedsuiker. Scoor jij tussen de 6,1 en de 7 dan spreken we van een verhoogde kans op diabetes en boven de 7 vaak van diabetes. Mocht jij net hebben gegeten dan spreken we over andere waardes. Scoor jij na het eten boven de 10 dan heb je een verhoogde kans op diabetes. Op het moment dat wij een sterk vermoeden hebben dat jij diabetes hebt zonder dat jij dit al weet, zullen we je adviseren om ook contact te zoeken met de huisarts.

HRV-meting
HRV ook wel Heart Rate Variabilty genoemd. Deze meting wordt gedaan met een hartslagband die op de borst bevestigd dient te worden. Een gezond hart slaat niet constant als een metronoom. Dit varieert juist een beetje. Deze variatie is nauwelijks op te merken als je hier zelf op zou letten maar is wel waar te nemen tijdens de HRV test. Kort door de bocht; een gezond hart geeft meer vibraties af. We kunnen hiermee een inzage krijgen op hoe jij op dat moment in jouw stress levels zit.

Conclusie
Op basis van de testuitslagen kunnen wij de ideale training voor jou samenstellen. Ook kunnen we jouw levensstijl verbeteren waardoor jij een stuk gezonder wordt. Buiten dat wij jou beter kunnen helpen, hebben wij ook een signalerende functie. We kunnen gezondheidsklachten waarnemen zonder dat jij je hiervan bewust bent geweest. Hierdoor kunnen we je op tijd helpen om ernstige klachten te voorkomen. In sommige gevallen zullen we je dan ook doorverwijzen naar de huisarts.

Wil jij werken aan een gezonde levensstijl? En weet je niet waar je moet beginnen? Plan dan een gratis proef training via Transformtraing.nl.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug