Wat is Gezond eten?

Wat verstaan wij onder gezond en ongezond?
Bijna iedereen weet wel wat gezond is en wat ongezond. Een broccoli is gezonder dan een zak snoep; dat weet iedereen. Toch is er vaak discussie over wat gezond is en wat niet. Wij kijken hier anders tegenaan. Wij kijken ernaar of een product bijdraagt aan jouw doel en op basis daarvan kan er een keuze gemaakt worden of je het wél of niet eet.

Wanneer is een product gezond of ongezond?
Gezonde producten zijn vaak onbewerkte producten. Deze bevatten relatief veel vitamines en mineralen. Om het lichaam optimaal te laten functioneren adviseren wij om minimaal 70% van de voeding die je eet te laten bestaan uit gezonde producten. De overige 30% mag bestaan uit bewerkte producten. Dit betekent niet dat deze 30% volledig uit junkfood en geraffineerde suikers mag bestaan. Wij adviseren om dit te beperken tot 10 tot 15% van je totale calorie inname.

Gezond eten tijdens afvallen
Op het moment dat een persoon wilt afvallen zal er vaak een lagere calorie inname worden geadviseerd ten opzichte van wat de persoon verbruikt. Hierdoor kom je in een energie tekort en maakt het lichaam gebruik van een je opgeslagen vetreserve waardoor je afvalt. Ongezonde producten bevatten vaak veel calorieën. Hierdoor kan je van dit soort producten in hoeveelheid minder eten met als gevolg een honger gevoel. Dit kan ervoor zorgen dat jij je moeilijker aan je totale caloriebehoefte kunt houden.
Gezonde producten kunnen er dus voor zorgen dat je minder snel trek krijgt en je makkelijker je doel(en) kunt behalen. Er zitten ook voordelen aan ongezonde producten. Deze zijn vaak erg lekker. Mensen eten deze dan ook graag. Door deze toe te voegen is het vaak makkelijker om jouw voedingsplan vol te houden! Bovendien maakt dat het leuker om naar je doelen toe te werken!

Gezond eten tijdens aankomen
Tijdens het aankomen eet je meer calorieën dan je verbruikt. Denk eraan dat je dan ongeveer 500 calorieën boven je behoefte zit, waardoor je aankomt. Het is geen vrijbrief om die calorieën dan wel uit ongezonde producten te halen. Ook tijdens het aankomen is gezond eten belangrijk. Gezonde producten zorgen er overigens voor dat jij voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Doordat je meer eet heb je vaak minder last van een honger gevoel. Het eten van bewerkte producten heeft op dat moment dus minder nadelen. Pas hier wel mee op! Bij een te groot overschot zul je niet alleen aankomen in spiermassa, maar ook in vet.

Samenvatting
Wat is Gezond eten?
Artikel naam
Wat is Gezond eten?
Beschrijving
Bijna iedereen weet wel wat gezond is en wat ongezond. Een broccoli is gezonder dan een zak snoep; dat weet iedereen. Toch is er vaak discussie over wat gezond is en wat niet.
Auteur
Publisher Name
Transform Training
Publisher Logo

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug