Categorie: Lifestyle Tags: , , , , ,

De invloed van jouw omgeving

Het klinkt heel cliché, maar de invloed van jouw omgeving bepaalt voor een groot en deel jouw gedrag en dus ook wie jij bent. De invloed van jouw omgeving heeft dus ook een effect op jouw levensstijl en gezondheid. Op het moment dat jij van kinds af aan niet aangeleerd hebt gekregen dat sporten en gezond eten belangrijk zijn voor jouw gezondheid sta je letterlijk 1-0 achter. Het is absoluut niet onmogelijk maar het wordt hierdoor lastiger om voor jezelf wel de juiste keuzes te maken. In deze blog gaan wij jou vertellen hoe jij dit wel voor elkaar kunt krijgen en hoe jij om moet gaan met reacties vanuit je omgeving.

Negatieve reacties vanuit de omgeving
Het komt helaas vaak voor dat er negatieve reacties komen vanuit je omgeving op het moment dat jij andere keuzes gaat maken. Hieronder een aantal voorbeelden beschreven.

– Je spendeert meer tijd aan sport; doordat jij een aantal keer per week naar de sportschool gaat zal je minder thuis zijn en dus minder tijd hebben voor andere dingen. Je partner, familieleden of vrienden kunnen dit als vervelend ervaren.
– Je brengt verandering aan in je voeding; Doordat jij gezonder en fitter wil worden ga je verandering aanbrengen in jouw voedingspatroon. Je partner of andere familieleden zien dit minder zitten. Zij kunnen het als ongezellig ervaren dat jij bijvoorbeeld niet gezellig mee snackt als je ‘s avonds op de bank zit.
– Je drinkt geen of minder alcohol; Dit veroorzaakt vaak reactie bij vrienden en kennissen. Als jij niet meer meedrinkt op feestjes of tijdens uitgaansgelegenheden dan hoor je opeens toch minder bij. Je bent in hun ogen ongezellig.

Hoe ga ik om met mijn omgeving?
Op het moment dat jij dingen anders gaat doen ontstaat er reactie. Probeer met je omgeving in gesprek te gaan. Vertel mensen waarom jij dingen anders wilt gaan doen en waarom dit zo belangrijk is voor jou is. Je zult merken dat het soms enige tijd kan duren voordat je keuzes volledig geaccepteerd worden. Op het moment dat dit niet zo is maar jij toch vast houdt aan jouw nieuwe levensstijl, kan het zo zijn dat er mensen af gaan vallen in je sociale leven. Het is niet altijd leuk maar op lange termijn zullen deze mensen zich gaan vervangen door mensen die de zelfde positieve gedachten voeren als dat jij dit doet.

Ons advies
Wij adviseren in bijna alle gevallen om je eigen gevoel te volgen. Als jij op een positieve manier je levensstijl wilt veranderen dan moet je dit ook zeker doen. Probeer je omgeving eens uit te leggen waarom jij bepaalde keuzes maakt en waarom dit zo belangrijk voor jou is. In veel gevallen zullen mensen dit begrijpen. Als zij dit niet begrijpen dan zullen ze het op zijn minst moeten accepteren. Doen zij dit niet, dan vallen ze waarschijnlijk weg uit je sociale kring.

Wil je advies over een gezonde levensstijl maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op voor een gratis intake via Transformtraining.nl. Hierin kunnen wij je geheel vrijblijvend advies geven over zowel sport als een gezonde levensstijl.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug