Categorie: Lifestyle, Training Tags: , , , , ,

De oplossing voor veelvoorkomende rugklachten

Je herkent de volgende uitspraak vast wel; ik heb vaak last van mijn rug omdat mijn buikspieren te zwak zijn. De vraag is alleen, zijn jouw buikspieren daadwerkelijk te slap of komen jouw klachten ergens anders vandaan? Klachten komen eigenlijk altijd voort uit overbelasting. Dit kan acuut zijn zoals bij een val of klap maar kan ook langzaam ontstaan bij langdurig fysiek werk of verkeert trainen. Bij klachten die langzaam ontstaan is vaak sprake van een structurele onder belasting van het lichaam. Het lichaam is dan simpelweg te zwak waardoor er klachten ontstaan. Dit zie je vaak bij mensen die lange dagen zitten en te weinig sporten.

Veel voorkomende oorzaken van rug klachten
– Onder belasting; hierbij wordt het lichaam niet of nauwelijks belast. Je spieren zijn hierdoor te zwak. Hierdoor zorgen dagelijkse activiteiten zoals zitten al voor problemen zorgen.
– Overbelasting; dit kan acuut zijn zoals bij een val of klap maar ook op langere termijn ontstaan. Een voorbeeld hiervan zijn klachten die ontstaan bij fysiek zwaar werk.
– Slecht herstel; dit kan komen door te weinig rust tussen je trainingen of andere fysiek zware activiteiten. Ook voeding, stress en slaap hebben hier invloed op.
– Slechte voeding; door slechte voeding zal jouw lichaam verre van optimaal functioneren. Dit kan indirect maar in sommige gevallen ook direct voor klachten zorgen.

Ons advies
Allereerst is het natuurlijk beter om klachten te voorkomen dan te verhelpen. Iemand die fit en gezond is, heeft nou eenmaal minder kans op klachten. Daarom adviseren wij iedereen om minimaal twee tot drie keer per week aan krachttraining te gaan doen. Op het moment dat jij wel klachten hebt, is het belangrijk om te achterhalen waar deze vandaan komen. Laat jezelf verbazen in het feit dat veel klachten verholpen worden door gewoon te gaan trainen en gezonder te gaan leven. In sommige gevallen is er meer aan de hand. Advies van een goede trainer-coach of een goede fysiotherapeut is daarom altijd te adviseren. Heb jij klachten waar je maar moeilijk van af komt? Neem dan contact op voor een gratis intake via Transformtraining.nl dan helpen wij je verder om weer fit en gezond te worden.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug