Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , , , ,

Afvallen met een drukke agenda?

Afvallen met een volle agenda
Sommige mensen zullen zich hier in herkennen. Je voelt je niet fit en je bent te zwaar. Ondanks dat je het graag zou willen heb je er gewoon echt geen tijd voor. Ondanks dat jij het erg druk hebt is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Een ongezonde levensstijl kan zowel op korte als op lange termijn consequenties hebben. Enkele korte termijn gevolgen zijn; je bent te zwaar, je voelt je niet fit, je bloeddruk stijgt, je bloedsuiker stijgt etc. Op lange termijn kunnen de gevolgen groter zijn. Naast dat je misschien nog zwaarder wordt, is de kans op suikerziekte en hart – en vaatziekte gewoon een stuk groter. In deze blog vertellen we hoe je dit kunt voorkomen.

Maak tijd
Ondanks dat jij het erg druk hebt is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Maak voor jezelf een planning en zet deze ook echt in je agenda. Wij adviseren om de volgende dingen vooruit te gaan plannen.

Sportmomenten: plan wekelijks van te voren een aantal sportmomenten in. Wij adviseren om minimaal 2 tot 3 keer per week te gaan sporten. 45 tot 60 minuten per training is echt al voldoende.

Voeding: maak van te voren een planning van de producten die jij gaat eten. Ga op een vast moment naar ze supermarkt en zorg ervoor dat deze producten in huis zijn. Bereid deze producten op tijd voor zodat je deze op het moment zelf alleen nog maar op hoeft te eten. Zet jouw voeding bij voorkeur van te voren in MyFitnessPal. In deze app kan je makkelijk bijhouden hoeveel calorieën je mag eten en of dit te veel of te weinig is.

Dagelijkse beweging: mensen die zittend werk verrichten bewegen vaak te weinig. Doordat ze weinig bewegen zal hun calorieverbruik ook een stuk lager liggen. Op het moment dat je te veel eet zal dit dus nog harder gaan dan bij iemand die wel veel beweegt. Probeer meer te bewegen en maak dit niet te ingewikkeld voor jezelf. Enkele voorbeelden zijn; fietsen of lopend naar het werk, neem de trap i.p.v. de lift of ga in je pauze even lekker naar buiten voor een korte wandeling.

Ons advies
Ondanks dat jij het druk hebt, is het belangrijk om in te zien dat je maar een lichaam hebt. Door te trainen, gezonder te eten en stress te verminderen kan jouw kwaliteit van leven op korte en op lange termijn een stuk beter worden. Maak tijd vrij en zorg goed voor jezelf.

Wil jij werken aan een gezondere levensstijl maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Plan dan een gratis intake bij ons in. Wij voorzien je van alle adviezen die jij nodig hebt om weer gezond te worden.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug