Categorie: Lifestyle, Voeding Tags: , , , , ,

Waarom water drinken cruciaal is

Wat is de functie van water in ons lichaam?
Je lichaam bestaat voor 60% uit water. Water zorgt onder andere voor transport van voedingsstoffen in het lichaam, smeert de gewrichten en zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur op pijl blijft wanneer het warm is. Een goede vochtbalans is dus cruciaal om het lichaam optimaal en goed te kunnen laten functioneren.

Hoeveel water moet een drinken?
Er is onderzocht dat een persoon per dag ongeveer 1 liter water moet drinken per kilo aan lichaamsgewicht. Iemand van 80 kilo zou dus ideaal gezien ongeveer 3,4 liter water moeten drinken. Dit kan per persoon verschillen. Iemand die veel inspanning levert, zweet meer en verliest meer vocht. Zo heb je ook mensen die minder bewegen/zweten en daarom minder water nodig hebben. Daarnaast heeft de temperatuur van je omgeving heeft hier invloed op. Het is daarom belangrijk om naar de kleur van je urine te kijken. Als jij vijf tot zes keer goed plast en de kleur van jouw urine is helder? Dan zit je goed in je vocht balans. Plas je minder en/of is de kleur van je urine geel? Dan kun je stellen dat je te weinig drinkt.

Ons advies
Wij adviseren iedereen om de één liter water per 23 kilo? lichaamsgewicht aan te houden. Op basis van de kleur van je urine kun je eventueel meer of minder drinken. We raden je aan om het grootste deel van je vochtinname in de ochtend en begin van de middag te doen. Op deze manier voorkom je dat je tijdens het slapen wakker wordt, omdat je naar het toilet moet. Dit verstoort je nachtrust en kan negatieve effecten hebben op bijvoorbeeld het herstel van je training.

Samenvatting
Waarom water drinken cruciaal is
Artikel naam
Waarom water drinken cruciaal is
Beschrijving
Je lichaam bestaat voor 60% uit water. Water zorgt onder andere voor transport van voedingsstoffen in het lichaam, smeert de gewrichten en zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur op pijl blijft.
Auteur
Publisher Name
Transform Training
Publisher Logo

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug