Categorie: Training Tags: , , ,

De sportschool gaat weer open, kan ik op mijn oude niveau verder trainen?

De sportschool gaat weer open!
De sportscholen zijn sinds december gesloten. Het ziet er naar uit dat deze volgende week weer open mogen. Sommige zullen thuis verder getraind hebben, sommige op een buiten locatie en er zullen ook een hoop mensen zijn die een lange tijd weinig tot niets hebben gedaan. In deze blog gaan we je vertellen hoe jij zo snel mogelijk weer op je oude niveau komt en hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Blessurevrij terug naar je oude niveau
Iedereen wil weer lekker aan de slag. Je wilt weer volle bak gaan trainen om terug te komen op je oude niveau. Belangrijk is om eerst te kijken naar wat dat niveau was. Hoeveel oefeningen deed je in een training? Hoe zwaar deed je die en hoeveel herhalingen maakte je daarbij? Begin daarom met het maken van een overzicht. Als je dit hebt gedaan dan kan je beginnen met trainen. Respecteer in die eerste trainingen de belastbaarheid van jouw lichaam. Probeer op dat moment niks te forceren. Houd het tempo van bewegen wat langzamer en bouw dit elke training rustig op. Doe je dit niet, dan ligt een blessure op de loer. Je bent immers niet meer gewend aan de spanningen die op het lichaam komen te staan tijdens het trainen.

Ons advies
Wij adviseren om de training rustig op te bouwen. Zorg ervoor dat je rustig beweegt en desnoods wat minder gewicht gebruikt. Je zult in combinatie met de juiste training, voeding en rust binnen 6-8 weken weer terug zijn op je oude trainingsniveau. Je lichaam kent de bewegingen en de fase waarin jij de oefeningen aanleert hoef je niet opnieuw te doorlopen. Dit noemen we de mind-muscle connection. Hier over meer in de blog over mind-muscle connection. Mochten er toch klachten optreden tijdens je training probeer dan te achterhalen hoe dit komt. Train je met de juiste houding? Of is de oefening simpel weg te zwaar voor wat jouw lichaam op dat moment aan kan.

Weet jij niet waar je moet beginnen, of heb jij last van blessures tijdens je training? Plan dan een gratis proeftraining in bij Transform Training. Dan helpen wij je verder naar het volgende niveau.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug