Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , , , , , ,

Trainen voor jouw summerbody

Wie wil het nou niet. Er in de zomer goed bij lopen op het strand. Voor de gemiddelde persoon is dit vaak al een doel op zich zelf. Maar ook voor de die hard sportschool ganger. In deze blog gaan we jullie vertellen hoe jij in shape kan komen voor de zomer.

Blijf het hele jaar fit
Een veel gemaakte fout is dat mensen tijdens en na de zomer periode hun motivatie weer kwijt raken of dat zij doorslaan in hun bulk. Hierdoor komen zij de overtollige kilo’s weer aan en soms zelfs meer. Hierdoor moet je elk jaar in aanloop naar de zomer ontzettend hard je best doen om dat gewicht weer kwijt te raken. Door jezelf enigszins in het gareel te houden en met een gestructureerd plan te werken zal dit niet gebeuren. Hierdoor hoef jij slechts een aantal kilo kwijt te raken voor dat je weer in zomer shape bent. Hierdoor ben je binnen enkele maanden weer top fit.

Hoe kom ik in shape en hoelang ben ik daar mee bezig
Afvallen is in theorie meestal niet heel moeilijk. Je creëert een kcal tekort van ongeveer 500 kcal waardoor je langzaam gewicht begint te verliezen. Uit onderzoek is gebleken dat een tekort van 7700 kcal leidt tot 1 kilo vet verlies. Je zult dan dus ongeveer 2 kilo per maand kwijt raken. Als jij redelijk fit bent dan zou het dus kunnen zijn dat jij slechts binnen drie maanden weer in goede shape bent. Ben jij in de winter meer dan 10 kilo aangekomen dan kan dit wel eens langer duren.

Wat kan ik nog meer doen om dit proces te versnellen?
Laten we voorop stellen dat het creëren van een kcal tekort door middel van voeding de belangrijkste factor is om af te vallen. Probeer dit tekort niet veel groter te maken dan ongeveer 500 kcal. Hierdoor krijg je genoeg voedingstoffen binnen om goed te functioneren en de dag met energie door te komen. Buiten het stukje voeding om kan je er natuurlijk voor kiezen om wat meer cardio te doen en je dagelijkse beweging omhoog te brengen. Bijvoorbeeld door dagelijkse een stukje te gaan wandellen.

Conclusie
Wij adviseren jouw om het gehele jaar door een redelijke shape te behouden. Hierdoor hoef jij niet maanden je best te doen om weer fit te worden voor de zomer. Creëer een klein kcal tekort en ga meer bewegen. Als dit niet werkt kijk dan naar andere factoren. Slaap je wel voldoende of heb je veel stress? Het zou kunnen dat je problemen eerst aan moet pakken voordat je echt gaat afvallen.

Wil jij graag fit worden voor de zomer, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op via Transformtraining.nl voor een gratis intake afspraak

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug