Kcal en Macro inname

Hoe belangrijk is het bijhouden van je kcal en macro inname?

Wat zijn kcal en macro’s?
Kcal zijn een meet eenheid welke beschrijven hoeveel energie jij tot je neemt. Macro’s bestaan uit: eiwitten, vetten, koolhydraten en alcohol. Deze stoffen bevatten elk een x aantal kcal. Koolhydraten en eiwitten bevatten ieder 4 kcal per gram en vetten 9 kcal per gram. Elk van deze eenheden hebben een eigen functie in het lichaam.

Wat is het voordeel van het bijhouden van je kcal en macro inname?
Het bijhouden van je kcal en macro inname heeft vele voordelen. Door dit bij te houden kan je vaak makkelijker je doel behalen. Voorbeeld: Man, 25 jaar, wilt graag 5 kilo aankomen. We hebben berekend dat hij 3500 kcal moet eten om elke maand 1,5 kilo zwaarder te worden. Door zorgvuldig bij te houden hoeveel kcal hij eet is het makkelijker om dit e meten en je doel te behalen. De kans is dan veel kleiner dat hij te weinig of te veel eet. Hierdoor eet hij genoeg. maar niet teveel waardoor hij niet te snel én te veel in vet aankomt.

Een ander voordeel is dat je ontzettend veel leert over voeding en de voedingswaardes die producten hebben. Ook als je niet langer intensief je voeding bijhoud, weet je welke producten van toevoeging zijn voor jou en welke je beter kunt laten staan of minder moet eten.

De nadelen van het tracken van kcal en macro’s
Er zitten ook nadelen aan het tracken van je voeding. Zeker in de eerste periode kost het tijd. Het is nou eenmaal een investering. Je moet leren hoe de app die je gebruikt werkt en hebt nog weinig producten in jouw logboek staan. Nadat het meer een gewoonte is geworden en je de maaltijden die altijd het zelfde zijn kan kopiëren en plakken kost dit minder tijd.
Een ander nadeel is dat het tracken van voeding soms tot obsesief gedrag kan leiden. Alles moet to in de puntjes kloppen en als dit niet lukt zorgt dit voor veel stress. Kies daarom bijvoorbeeld voor het eten van 150-160 gram eiwitten i.p.v. precies 150 gram.

Ons advies
Wij raden bijna iedereen aan om zijn/haar voeding in ieder geval tijdelijk bij te houden. Door dit te doen zul je ontzettend veel leren over voeding waardoor het behalen van je doel makkelijker wordt. Ook als je stopt met het consuquent bijhouden van je voeding is het makkelijker om de juiste keuzes te maken. Je weet nu namelijk al welke producten een bijdrage leveren aan jouw doel en welke niet. Mocht je meer informatie willen over voeding lees dan ons E-book. Deze is te vinden op de website van Transform Training.

Samenvatting
Hoe belangrijk is het bijhouden van je kcal en macro inname?
Artikel naam
Hoe belangrijk is het bijhouden van je kcal en macro inname?
Beschrijving
Kcal zijn een meet eenheid welke beschrijven hoeveel energie jij tot je neemt. Macro’s bestaan uit: eiwitten,vetten, koolhydraten en alcohol. Deze stoffen bevatten elk een x aantal kcal.
Auteur
Publisher Name
Transform Training
Publisher Logo

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug