Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , , , , , , , ,

De voor en nadelen van informatie via internet en social media

Het internet staat bomvol met informatie welke op verschillende platformen te vinden is. De meeste bekenden hiervan zijn toch wel Instagram, Facebook en YouTube. Iedereen kan een account aanmaken op deze platformen. Dit zegt eigenlijk al genoeg; iedereen kan een account maken en iedereen kan informatie verspreiden over training, voeding en levensstijl. Wij zijn voorstander van een gezonde levensstijl dus hoe meer mensen dit uiten op hun persoonlijke pagina hoe beter dit is. Echter is er ook een heel hoop slechte en zelfs onjuiste informatie te vinden.

De voordelen van informatie op internet en sociaal media
Op internet en social media is ontzettend veel te vinden. Hierdoor is het tegenwoordig een stuk makkelijker dan vroeger om uit te zoeken hoe je bepaalde oefeningen uitvoert, welke producten gezond zijn om te eten, hoe je je slaap verbetert etc etc. We zeiden het net al, iedereen kan tegenwoordig zijn of haar informatie delen op het internet. Iedereen die je volgt ziet dat jij bezig bent met een gezonde levensstijl. dit wekt in sommige gevallen interesse van je directe omgeving en werkt dus aanstekelijk. Maar is de informatie die gedeeld is altijd juist?

De nadelen van informatie op internet en social media
Doordat iedereen zijn of haar informatie kan delen zijn er ook een heleboel onjuistheden te vinden op het internet. Mensen met dikke billen, grote borst spieren of een Six pack zijn niet per definitie de mensen met de meeste kennis. Echter hebben zij vaak wel een groot aantal volgers. Mensen denken dat als zij doen wat hun favoriete fitness influencer doet ze hetzelfde resultaat behalen. Echter is dit vaak niet het geval, dit omdat deze mensen vaak genetisch beter gebouwd zijn, alleen de beste foto’s online zetten en vaak niet vertellen dat zij verboden middelen gebruiken.

Ons advies
Allereerst adviseren wij jezelf niet te vergelijken met allerlei fitness influencers. Denk logisch na en vraag jezelf altijd eerst af waarom je iets wel of niet zou doen in plaats van het klakkeloos overnemen van voeding en trainingstips. Volg bij voorkeur mensen die in het vak zitten. Volg trainers en coaches en onthoud dat het aantal volgers niet representatief staat voor de kennis die iemand heeft.

Wil jij de juiste informatie over training, voeding en levensstijl plan dan een gratis proeftraining volg dan in ieder geval de Facebook en Instagram pagina’s van Transformtraining of plan een gratis proeftraining in via transformtraining.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug