Categorie: Lifestyle, Training

Omgaan met tegenslagen

Het leven is helaas niet altijd even makkelijk. Soms zitten dingen mee en soms zitten er dingen tegen. Wie niet sterk in zijn schoenen staat kan hierdoor in een negatieve spiraal terecht komen. In deze blog gaan we je vertellen hoe jij het beste om kunt gaan met tegenslagen.

Emoties
Ieder mens heeft emoties. Bij een tegenslag is het helemaal niet gek om deze emoties te tonen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het heel gezond is om je emoties te tonen. Het is dus helemaal niet erg om boos of verdrietig te zijn. Echter is het wel belangrijk dat je hier niet te lang in blijft hangen.

Maak van elke tegenslag een leermoment
Alle dingen in het leven gebeuren met een reden. Sommige gebeurtenissen zijn heftiger dan andere. Probeer na het moment van verdriet en boosheid te bedenken wat je geleerd hebt van deze gebeurtenis. Het overkomen van tegenslagen maakt jou in veel gevallen alleen maar sterker als persoon. Je zult in dit geval de zelfde fout niet nog eens maken.

Verander je mindset
Een positieve mindset kan jouw leven veranderen. In plaats van te denken ‘’bij mij gaat alles fout’’. Kan je ook bedenken hoeveel dingen er wel goed gaan in je leven. i.p.v te denken ‘’dit komt nooit meer goed’’ is het beter om zelf naar oplossingen te zoeken. Buiten het zoeken naar oplossing zijn er ook simpelweg dingen waar je geen invloed op hebt. Soms moet je dingen nemen zoals ze zijn.

Zoek hulp
Helaas zullen er ook dingen gebeuren waarbij er bijvoorbeeld een trauma ontstaat. Bij dit soort gebeurtenissen is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Dit is niets om je voor te schamen. Een gesprek met de huisarts is vaak al voldoende voor een doorverwijzing naar een professional.

Ons advies
Wij adviseren je om aan zowel een gezond. fysiek als een ijzersterke mindset te werken. Iemand die gezond is een mentaal sterk is kan nou eenmaal veel meer hebben dan iemand die dit niet is.

Wil jij werken aan een gezond lichaam of wil jij een ijzersterke mindset? Plan dan een gratis intake via transformtraing.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug