Detoxen

Waarom detoxen echt onzin is

Wat is detoxen?
Met detoxen wordt eigenlijk het ‘’ongiftigen van je lichaam’’ bedoeld. Je ademt de hele dag ’’vervuilde’’ lucht in en eet allerlei producten vol met E-nummers. Er zijn verschillende manieren van detoxen. De meest voorkomende is toch wel de sap kuur. Deze sap kuur duurt vaak minimaal drie dagen en soms wel tien! Hierbij worden alleen onbewerkte fruit en groente sappen genuttigd. Er wordt gezegd dat van zo een kuur je nieren, lever en darmen worden gereinigd. Maar is dat ook echt zo? En heeft detoxen niet meer negatieve dan positieve effecten?

Positieve effecten van detoxen
Tijdens een detox kuur worden vaak alleen onbewerkte fruit en groente sappen gedronken. Deze bevatten vaak veel vitamines. Ook nuttig je geen alcohol, drink je geen koffie en eet je geen andere bewerkte producten die vol met E-nummers zitten. Hierdoor zouden je lever, nieren en darmen beter gaan functioneren. Ook wordt er gezegd dat je hierdoor makkelijker kunt overstappen naar een gezonde levensstijl. Maar klopt dit ook?

Negatieve effecten van detoxen
Detoxen is momenteel helemaal in. Helaas worden de negatieve effecten ervan meestal niet benoemd. Tijdens een detox eet je vaak maar een klein aantal calorieën. Je zit hierdoor flink onder de kcal behoefte die jouw lichaam nodig heeft om normaal te functioneren. Vaak vallen mensen een paar kilo af in een hele korte periode. Dit is voor een groot deel gewoon vocht. Je eet immers veel minder koolhydraten waardoor het lichaam minder vocht vast houd. Op het moment dat je weer normaal gaat eten, kom je dus weer aan. Mensen denken hierdoor dat detoxen het enige werken middel is en blijven deze meerdere keren per jaar herhalen.

Ons advies
Als jij fit en gezond wil worden begin dan niet aan een detox kuur, maar pas je levensstijl aan! Ga meer bewegen en ga gezonder eten. Minder alchohol, minder caffienne, meer fruit, meer groente en niet te vergeten meer eiwitrijke producten. Hierdoor ga jij je al een stuk beter voelen. Dit werkt niet alleen beter, maar is ook veel makkelijker om je hele leven vol te houden.

Samenvatting
Waarom detoxen echt onzin is
Artikel naam
Waarom detoxen echt onzin is
Beschrijving
et detoxen wordt eigenlijk het ‘’ongiftigen van je lichaam’’ bedoeld. Je ademt de hele dag ’’vervuilde’’ lucht in en eet allerlei producten vol met E-nummers. Er zijn verschillende manieren van detoxen.
Auteur
Publisher Name
Transform Training
Publisher Logo

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug