Categorie: Training Tags: , , ,

Is het mogelijk om fit te blijven met alleen home workouts ?

Introductie
Veel mensen trainen tegenwoordig thuis of buiten. Niet omdat zij dit altijd hebben gedaan of willen gaan doen, maar omdat dit in deze tijd noodzakelijk is om fit te blijven. In het thuis trainen zitten verschillende gradaties. Je kunt een training doen waarvoor je geen materialen nodig hebt, maar je hebt ook genoeg mensen die basic apparatuur als halter stangen en dumbells zelf hebben aangeschaft. Hoe meer spullen je hebt hoe meer variatie jij kunt toepassen in je training en hoe leuker de training wordt.

Hoe blijf ik fit met thuis trainingen?
Belangrijk is om eerst vast te stellen hoe fit je bent. Hoe vaak train jij normaal gesproken in de week? Wat voor soort oefeningen doe jij normaal gesproken en wat is je trainingsdoel? Als je dit weet dan kun je beginnen met het samenstellen van een thuis training. Om je trainingsniveau te behouden, is het belangrijk om de intensiteit zo hoog mogelijk te houden ten opzichte van je reguliere trainingen. Als jij drie keer per week in de sportschool tot spierfalen traint dan zal je dit thuis ook moeten doen.

Positieve kanten van thuis trainen
Iedereen heeft tijd om thuis te trainen. Je hoeft jezelf niet naar de sportschool te verplaatsen en hoeft niet te wachten op toestellen die bezet zijn. Je kunt in 30 tot 45 minuten een goede training neerzetten. Thuis trainen is gratis, als jij geen geld hebt voor een sportlidmaatschap dan kan jij thuis gewoon je oefeningen doen om fit te blijven of te worden.

Negatieve kanten van thuis trainen
Thuis trainen heeft ook negatieve kanten. Voor veel mensen is thuis niet de ideaale trainingslocatie. Zij associëren thuis met andere dingen dan sport en kunnen zichzelf maar moeilijk aan het werk zetten. De sportschool wordt voor vele als tweede thuis gezien. Een plek om tot ontspanning te komen, sociaal te zijn en tegelijkertijd een plek om aan jouw shape te werken. Je hebt in een sportschool alle materialen voor handen om een uitdagende en gevarieerde training neer te zetten. Deze materialen zijn vaak beter dan de materialen die jij thuis voor handen hebt.

Ons advies
Bij gebrek aan beter adviseren wij altijd om thuis of buiten te trainen. Een home workout kan tot goede resultaten leiden maar is verre van optimaal. Bedenk goed wat jouw doel is. Als jouw doel is om 100 kilo te kunnen bankdrukken dan zul je dit doel niet behalen door thuis push ups te doen. Je zult dan materiaal aan moeten schaffen om dit doel te behalen of je moet je doel aanpassen.

Loop jij vast in je progressie of weet jij niet wat je het beste kunt doen om thuis resultaat te behalen? Maak dan een afspraak voor een gratis proeftraining bij Transform personal training huizen. Wij zorgen voor realistische doelen en helpen je met het samenstellen van het optimale thuis train programma.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug