Categorie: Lifestyle, Voeding Tags: , , , ,

Hoe ga ik om met alle Sinterklaas lekkernijen?

Sinterklaas is nog niet eens in het land en toch ligt de supermarkt al bomvol met pepernoten, chocoladeletters en andere lekker dingen. Veel mensen vinden het lastig om van deze lekkernijen af te blijven. Maar moet je hier ook van afblijven? Of kan het geen kwaad om af en toe eens een hand pepernoten of een stuk chocola te eten? In deze blog gaan we je vertellen hoe jij het beste om kunt gaan met al deze lekkere dingen.

Waarom Sinterklaas lekkernijen vaak als ongezond worden bestempeld
De welbekende Sinterklaas lekkernijen zijn natuurlijk pepernoten, chocolade letters, marsepein en banketstaven. Dit zijn bewerkte producten die bomvol zitten met toegevoegde suikers. Dit is niet zozeer het probleem. Het probleem is dat mensen zich over het algemeen niet aan de voorgeschreven portie grote houden. Dit is nou net waar vaak het probleem ligt. Een portie pepernoten weegt ongeveer 50 gram. Dit bevat ongeveer 220 kcal waarvan 16 gram suiker. Een kleine zak pepernoten weegt 300 gram. Als je deze in een keer leeg eet krijg je dus 1320 kcal binnen. Dit is in sommige gevallen meer dan de helft van het totaal aantal kcal dat jij binnen mag krijgen. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om op een gezonde manier aan jouw dagelijkse hoeveelheid energie en macro nutriënten te komen.

Ons advies
Als je helemaal geen verleiding wilt, koop dan gewoon geen Sinterklaas lekkernijen. Wil je wel wat lekkers eten? Maak dan een keuze op basis van jouw doelstelling. Als jij het doel hebt om af te vallen dan kun je nog steeds af en toe wat lekkers eten. Belangrijk is dan wel dat jij jezelf niet helemaal laat gaan en in een keer je hele zak pepernoten leeg eet. Houd daarom altijd goed je kcal inname bij en plan je lekkernijen zorgvuldig in. Zo kun je nooit teveel eten waardoor jij je doel niet behaald. Als je graag wilt aankomen heb je vaak wat meer ruimte. Je mag meer kcal eten en vaak is dit je koolhydraat inname. Bedenk jezelf wel dat het leeg eten van een zak pepernoten geen gezonde manier is om je kcal inname te verhogen. Ook tijdens het aankomen is het dus belangrijk om jouw kcal inname zorgvuldig bij te houden. Doe je dit niet dan is de kans groot dat jij sneller aankomt in vet dan in spiermassa. Hierdoor zal je op een later moment weer harder je best moeten dan om af te vallen en er weer fit uit te zien.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug