Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , , ,

Hoe voorkom ik vakantiekilo’s en hoe raak je ze weer kwijt?

Wat zijn vakantiekilo’s?
De meeste mensen kennen het wel. Je hebt vakantie en je komt in een keer een paar kilo aan. Dit heeft vaak verschillende oorzaken. In bijna alle gevallen heeft dit te maken met het aanhouden van een minder gezonde levensstijl. In deze blog gaan wij jou vertellen de hoe die vakantiekilo’s er aan komen en hoe je ze weer verliest.

Meer calorieën
Veel mensen eten tijdens hun vakantie meer calorieën, hebben een ander ritme en eten over het algemeen waar zij zin in hebben. Dit heeft als gevolg dat ze vaker junkfood eten en hierdoor in een calorieoverschot terecht komen. Door dit overschot een aantal weken aan te houden zul je wat zwaarder worden.

Minder beweging
Veel mensen bewegen veel minder in de vakantieperiode. Ze sporten niet en zitten te relaxen. Niet alleen je dagelijkse sportactiviteiten vallen weg maar dus ook je dagelijkse beweging. Hierdoor zal jouw calorieverbruik omlaag gaan. In theorie zul je dus aankomen ondanks dat je het zelfde eet als dat jij normaal doet. Tel hierbij op dat je vaak meer calorieën eet dan normaal en het plaatje om aan te komen is compleet.

Hoe raak je de vakantiekilo’s weer kwijt?
Het is eigenlijk heel simpel. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat je niet 5 kilo zwaarder bent in vet maar ook in vocht. Een gram koolhydraten hecht ongeveer 4 gram water. Als jij dagelijkse 300 gram koolhydraten meer eet namelijk; 300x 1 gram+ 300x 4 gram water ben je al 1,5 kilo zwaarder. Dit is puur vocht en dus geen vet. Dit raak je dan ook binnen 1 week weer kwijt als jij terug gaat naar je normale energie inname. Het resterende gewicht zal waarschijnlijk wel bestaan uit vet. Dit raak je kwijt door een klein calorietekort te hanteren van ongeveer 500 kcal en door meer te bewegen.

Ons advies
Wij adviseren om jezelf enigszins in de maat te houden tijdens je vakantie. Natuurlijk is er ruimte voor leuke en lekkere dingen. Dat betekent echter niet dat je volledig uit de bocht moet vliegen en de hele dag junkfood moet eten. Houd het bij een lekker ontbijt, lunch en avondeten. Als je het idee hebt dat je genoeg hebt gegeten dan is dat vaak ook zo. Als jij gaat eten om het eten dan zul je veel en veel meer calorieën binnen krijgen dan normaal. Het gaat dan echt heel snel met aankomen. Ook adviseren we om enigszins actief te blijven in de vakantie. Je hoeft echt niet elke dag te sporten, maar een lekker stuk zwemmen of een lekkere avondwandeling draagt bij aan het verhogen van jouw caloriebehoefte. Je komt dan dus minder snel aan.

Wil jij van je vakantie kilo’s af of wil je überhaupt graag gewicht kwijt en weet je echt niet waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op voor een gratis proeftraining.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug