Categorie: Lifestyle, Voeding Tags: , ,

Waarom is vitamine C zo belangrijk?

Wat is vitamine C?
Vitamine C zorgt voor een verbeterde weerstand, de aanmaak van bindweefsel en helpt daarmee bijvoorbeeld ook voor een betere huid en een betere wondgenezing. We kunnen vitaminen onderverdelen in vitamine die het lichaam zelf kan aanmaken en in vitamine welke wij alleen uit voeding kunnen halen. Vitamine C is een vitamine dat het lichaam niet zelf aan kan maken. Je zult dus voldoende fruit, groente en andere gezonde producten moeten eten om geen tekort te komen.

Een tekort aan vitamine C?
Vaak krijgen mensen onvoldoende vitamine C binnen. Dit komt door een slechte caloriebalans en daarbij de verkeerde productkeuze. Mensen die in een calorietekort zitten, zullen vaker een tekort aan vitamine C hebben. Zij krijgen minder calorieën binnen en hebben daarmee vaak een grotere kans om voedingsstoffen te missen. Het klinkt heel cliché om te zeggen dat iemand met een kwakkelende gezondheid meer vitamines moet eten. Echter is dit vaak wel het geval. Door de juiste voeding binnen te krijgen en daarbij genoeg vitaminen en mineralen zal het lichaam een stuk beter functioneren.

Hoe krijg ik voldoende vitamine C binnen?
Bij een volwassene wordt geadviseerd om per dag 75 mg vitamine C binnen te krijgen. Bij een gebalanceerd voedingspatroon krijg je dit bijna altijd wel binnen. Producten als fruit en groenten bevatten van nature veel vitamine C. Als jij elke dag twee stuks fruit en tweemaal per dag een portie groente eet dan zal er nooit een tekort ontstaan. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken dan kan je altijd nog supplementen gebruiken. Deze zijn in bijna elke supermarkt of natuurwinkel te krijgen. Het nadeel is dat deze producten vaak erg duur zijn. Je kunt dus beter fruit en groenten eten. Dit is ook nog eens een gezondere optie omdat er veel meer stoffen in fruit en groenten zitten die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Wij adviseren bij een tekort dan ook eerst naar je voeding te kijken en daarna pas een supplement te kiezen.

Wil jij meer weten over voeding of training? Neem dan contact op met Transform Training voor een gratis intake of fit check.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug