Categorie: Lifestyle, Training Tags: , , , ,

Zitten is het nieuwe roken

Het klinkt natuurlijk een beetje raar, zitten is het nieuwe roken. Helaas is dit wel de realiteit waar wij in deze maatschappij steeds meer tegen aan lopen. We bewegen met zijn allen namelijk steeds minder. Beroepen die vroeger fysiek en noodzakelijk waren, zijn steeds meer geautomatiseerd en het percentage mensen dat op kantoor werkt neemt toe. Buiten dit leven we in een wereld waarbij alles digitaal gaat. Heel kort door de bocht; we bewegen steeds minder en zitten steeds vaker en langer.

De gevolgen van meer zitten
We zitten allemaal meer en steeds langer. Dit is op zich niet zo’n heel groot probleem. Echter bewegen we met zijn allen ook steeds minder. De functie van ons lichaam is bewegen. Door deze functie steeds minder te gebruiken zullen er langzaam klachten ontstaan. Dit begint met een pijntje hier en een pijntje daar maar kan leiden tot chronische klachten. In dat geval functioneert je lichaam dus helemaal niet meer zoals jij wilt en heb je altijd ergens last van. Buiten deze pijntjes wordt de kans op bijvoorbeeld suikerziekte en hart -en vaataandoeningen vergroot.

De gevolgen van meer zitten bij kinderen
Ook kinderen gaan steeds minder bewegen. Dit komt voornamelijk doordat de wereld zich digitaliseert en dat kinderen steeds langer achter hun spelcomputer zitten. Voor kinderen kunnen de gevolgen echter nog veel groter zijn dan bij volwassen. Zoals net al gezegd is de functie van ons lichaam; bewegen. Door minder te bewegen ontstaan ook bij kinderen veel klachten. Buiten dat kinderen gemiddeld gezien dikker zijn dan 40 jaar geleden, treden er ook andere klachten op. Denk hierbij aan gewrichtsklachten die eerder passen bij iemand van 70 jaar dan bij iemand die in zijn jeugd zit. Dit simpelweg omdat het lichaam niet de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen.

Ons advies
Wij adviseren iedereen om dagelijks voldoende te bewegen en daarbij drie keer per week te gaan sporten. Bij voorkeur een combinatie van krachttraining en cardio. Hiermee voorkom je niet alleen klachten maar verbeter je ook jouw productiviteit voor op de momenten dat je wel zit. Ook kinderen adviseren wij om lekker te gaan trainen. Bal -en spelsporten zijn hierbij vaak ideaal. Dit heeft niet alleen een hoge fun factor maar verbetert ook het coördinatie vermogen.
Zit jij veel? Of heb je klachten waar je maar moeilijk van af komt. Neem dan contact op voor een gratis health check via transformTraining.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug