Categorie: Training, Voeding Tags: , , , ,

Master the basics to become a pro

Fitness is de afgelopen Jaren ontzettend populair geworden. Er gaan steeds meer mensen naar de sportschool en op het internet is ontzettend veel informatie te vinden over training, voeding en tal van andere zaken. Iedereen wil dan ook graag het wondermiddel om er zo snel mogelijk zo goed mogelijk uit te zien of de beste prestaties te behalen. Door al deze informatie zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. De ene influencer deelt nog complexere oefeningen en diëten dan de ander. Echter vergeten we allemaal een ding; om ergens goed in te worden moet je eerst de basis beheersen.

Training
Training is in bijna alle gevallen cruciaal om jouw doel te behalen. Hoe de training eruit ziet is afhankelijk van je doel en van de tijd die jij beschikbaar stelt om deze trainingen uit te voeren. Tegenwoordig zie je overal verschillende oefeningen voorbij komen. De een nog ingewikkelder dan de ander. Echter is de vraag; moet jouw training ingewikkeld zijn? Wij denken van niet. Begin met het aanleren van het volgende; de bekken kantelingen, het bracen van je core, het correct en stabiel uitvoeren van de basis oefeningen en het daarbij aanspannen van de juiste spieren. Pas als dit lukt kan je doorgaan met het uitvoeren van complexere oefeningen. Dit wil echter niet zeggen dat deze oefeningen ook beter zijn.

Voeding
Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende diëten. De een nog ingewikkelder dan de ander. Het woord dieet zegt het eigenlijk al een beetje, namelijk; het tijdig aanpassen van je voeding om jouw doel te behalen. De meeste diëten werken dan ook maar tijdelijk waardoor je daarna snel weer aankomt. Start ook hier met de basis. Reken je calorieën en je macro’s uit en ga aan de slag met myfitnesspall. Dit is in veel gevallen letterlijk het enige wat jij hoeft te doen om af te vallen of aan te komen. Dit is makkelijk te implementeren in jouw levensstijl en geeft ook ruimte voor het eten van lekkere dingen. Dit is dan ook geen tijdelijk dieet maar iets dat jij je hele leven vol kunt blijven houden.
Stress en slaap.
Om je optimaal fit te voelen zijn jouw stresslevels en slaap net zo belangrijk als training en voeding. Ook hierbij adviseren wij het eerste instantie simpel te houden. Ga op tijd naar bed en zorg ervoor dat je ongeveer 8 uur per nacht slaapt. Is je slaapkwaliteit slecht? Begin dan met het volgende; verminder je cafeïne inname, verminder je schermtijd voor het slapen en zorg voor een donkere kamer. Probeer je stress te verminderen door bijvoorbeeld; vaker naar buiten te gaan, gezonder te eten en te gaan sporten. Natuurlijk is dit niet altijd de oplossing, maar door alleen dit al te doen zal jij je een stuk beter voelen.

Ons advies
Wij adviseren iedereen om te beginnen met de basis. Maak dingen niet ingewikkelder dan nodig. Door alleen bovenstaande tips correct te implementeren zal jij super goede resultaten behalen. Vergeet niet dat de pro’s super goed zijn in het toepassen van de basis en daar simpel weg wat extra’s aan toevoegen.

Wil jij graag het uiterste uit jezelf halen en planmatig aan een doel werken? Neem dan contact op voor een gratis intake via Transformtraining.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug