Categorie: Lifestyle Tags: , , ,

De winterdip

Iedereen heeft er wel eens van gehoord; De winterdip. De winterdip vindt plaats in de koudere en natte periode van het jaar. Je voelt je dan simpelweg somber en moe. Hierdoor heb je geen zin om dingen te ondernemen en lig je het liefst de halve dag op de bank. De winterdip is absoluut niet het zelfde als een depressie. Bij een depressie zijn deze gedachten van langere duur en zijn deze gedachten ook heftiger. In deze blog geven wij jullie alle tips die je nodig hebt om een winter dip te voorkomen.

Ga elke dag een uurtje naar buiten
Ondanks dat het kouder en natter is heeft je lichaam wel behoefte aan licht. Het licht zorgt natuurlijk niet direct voor een enorme aanmaak in vitamine D zoals in de zomermaanden. Echter zullen alle beetjes helpen.

Eet gezond
Ook buiten de winter om is het natuurlijk belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Voeding zal voor een groot deel bepalen hoe jij eruit ziet maar bepaalt ook hoe jij je voelt. Als jij onvoldoende eet zal jouw lichaam simpelweg niet optimaal functioneren. Dit draagt in een periode waarin jij mentaal kwetsbaar bent natuurlijk niet bij aan het bestrijden van jouw winterdip.

Ga sporten
Het is bewezen dat sporten zowel fysiek als mentaal een positieve invloed heeft op de mens. Door te sporten stimuleer je de aanmaak van verschillende hormonen die er voor zogen dat je stresslevels verminderen. Verder verbeter jij je humeur en verhoog je hiermee je zelfvertrouwen.

Voorkom negatieve gedachten
Probeer negatieve gedachten te voorkomen. Deze gedachten kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw lichaam meer stress hormonen gaat aanmaken. Stel doelen voor jezelf aan houd je zo min mogelijk bezig met zaken waar jij geen invloed op uit kunt oefenen.

Ons advies
Wij adviseren je te allen tijden goed voor jezelf te blijven zorgen. Zorg ervoor dat je gezond eet en voldoende beweging krijgt. Mocht je toch in een negatieve spiraal komen stel dan een positief doel voor jezelf.

Heb jij last van een winterdip of wil jij meer leren of training en een gezonde levensstijl. neem dan contact op via Transformtraining.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug