Categorie: Voeding Tags: , , , , , , , ,

5 Eiwitrijke tussendoortjes

Vandaag gaan we het hebben over een aantal eiwitrijke tussendoortjes. Wij zien ontzettend vaak dat mensen het lastig vinden om de juiste tussendoortjes te kiezen buiten de grote maaltijden om. Het is natuurlijk niet verplicht om tussendoortjes te eten maar veel mensen vinden drie maaltijden te veel in een keer of krijgen tussendoor honger. Daarom geven wij vandaag vijf producten die jij makkelijk en snel als tussendoortje kan eten.

Rijstwafels met kipfilet
Rijstwafels met kipfilet zijn ideaal als tussendoortje. Je kunt dit snel bereiden en kan dit makkelijk overal mee naar toe nemen. 100 gram kipfilet voor op brood bevat al snel tussen de 20-25 gram eiwitten. Ook is deze snack relatief laag in calorieën waardoor deze producten ook zeker geschikt zijn tijdens het afvallen.

De eiwitreep
Een goede eiwitreep is een ideaal tussendoortje voor als je echt geen tijd hebt om iets anders te bereiden. Een goede eiwitreep bevat in ieder geval 20 gram proteïne. Let er op dat deze repen soms ontzettend veel suiker kunnen bevatten. Kijk daarom eerst goed naar de voedingswaarde voordat je deze repen koopt.

Hüttenkäse
Hüttenkäse is heerlijk voor op een cracker of op brood. Hüttenkäse bevat ongeveer 12-15 gram eiwitten per 100 gram. Mocht je niet te hoog in je vetten willen zitten dan zijn er ook nog eens light varianten te vinden waardoor je hier minder van binnen krijgt.

Kwark
Kwark is eigenlijk wel een van de meest bekende tussendoortje. Mocht je calorieën willen sparen, kies dan zeker voor de magere variant. Magere kwark al snel tussen de 8-12 gram eiwitten per 100 gram. Ook kan je makkelijk en snel producten als havermout en/of noten toevoegen om een calorierijke maaltijd te creëren.

De eiwitshake
De eiwitshake is het bekendste supplement binnen de supplementenwereld. Een schep eiwitpoeder bevat veel eiwitten. Dit supplement is er in alle smaken te krijgen en is zowel goedkoop als makkelijk te bereiden.
Let er op dat dit een toevoeging en geen vervanging van andere voeding is!

Wil jij alles weten over voeding, supplementen of training? Neem dan contact op via Transformtraining.nl voor een gratis intake.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug