Categorie: Training Tags: , , , ,

Waarom krachttraining ook belangrijk is voor vrouwen

Introductie
Veel mensen willen een beter uiterlijk. Het acht bewezen dat krachttraining hier een bijdrage aan kan leveren. Door krachttraining te doen krijgen je spieren meer volume en oog je strakker. Toch heerst er bij veel vrouwen nog wel een taboe op krachttraining. Zij denken dat ze hierdoor een mannelijk uiterlijk krijgen. In extreme gevallen komt dit wel eens voor, dit zijn echter wel de pro’s die je terug ziet bij een bikini contest. In deze blog gaan we jou vertellen waarom ook vrouwen juist wel krachttraining moeten doen om fitter te worden en een mooier figuur te krijgen.

Krachttraining zorgt voor minder pijntjes en blessures
Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat krachttraining niet alleen zorgt voor een beter uiterlijk. Krachttraining is vaak cruciaal om pijntjes en blessures te verhelpen maar ook om dit te voorkomen. Blessures ontstaan eigenlijk altijd door overbelasting, je lichaam kan simpel weg niet omgaan met de belasting die jij het geeft en er ontstaan klachten of een blessure. Door krachttraining te doen wordt jouw lichaam een stuk sterker. De kans op overbelasting is hierdoor een stuk kleiner.

Krachttraining zorgt voor een beter uiterlijk
Krachttraining zorgt ook bij vrouwen voor een beter uiterlijk. Door te trainen zullen jouw spieren voller en getoonder worden. Hierdoor oog je simpelweg gewoon een stuk fitter. Als jij je lichaam de juiste trainingsprikkel geeft, je goed in je voeding zit en je goed herstelt dan zal je ook aankomen in spiermassa. Dit zal echter veel langzamer gaan dan bij mannen. Mannen hebben een veel hogere testosteronwaarden dan vrouwen. Hierdoor zullen zij veel sneller aankomen in spiermassa dan vrouwen. Als vrouw zul je dus echt niet van de een op de andere dag erbij lopen als een bodybuilder.

Waarom in extreme gevallen vrouwen wel een mannelijker uiterlijk krijgen
In sommige gevallen zullen vrouwen wel een gespierder uiterlijk krijgen. Echter is het belangrijk om te beseffen dat bij veel van deze vrouwen dit een bewuste keuze is. Zij vinden dit zelf mooi of doen bijvoorbeeld mij aan wedstrijden waarbij dit uiterlijk belangrijk is. Vaak gebruiken zij middelen waaronder testosteron om sneller aan te komen in spiermassa dan op natuurlijke manier zou kunnen. Ook is hun vetpercentage op het moment van een wedstijd of fotoshoot ontzettend laag. Hierdoor zijn alle spieren goed te zien en lopen er vaker aderen of de armen en andere lichaamsdelen.

Ons advies
Wij adviseren alle vrouwen om een vorm van krachttraining te doen. Krachttraining zorgt voor een fitter lichaam waardoor de kans op pijntjes en blessures een stuk kleiner wordt. Buiten een kleinere kans op blessures zul je op deze manier een strakker en getoonder lichaam krijgen dan iemand die alleen maar op de bank zit of alleen cardiotraining volgt.

Wil jij meer informatie over krachttraining? Plan dan geheel vrijblijvend een gratis proeftraining in. Tijdens deze proeftraining laten we je kennismaken met krachttraining en geven we je vrijblijvend advies.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug