Categorie: Lifestyle Tags: , ,

Social media en het scheppen van een verkeerde verwachting

Introductie
Iedereen kent het wel social media. De plek waar jij je vrienden kunt volgen maar ook een plek waar veel beroemdheden en influencers te vinden zijn. Op social media heerst een bepaalde cultuur. Alleen de beste plaatjes komen voorbij en het leven van een ander lijkt daar oh zo perfect. Er wordt een ideaalbeeld geschetst waar de gewone mens in veel gevallen niet aan kan voldoen. En toch kijken er ontzettend veel mensen naar en maken een vergelijking met zichzelf.

Waarom de meeste mensen niet aan het ideaalbeeld kunnen voldoen
De meeste mensen kunnen niet voldoen aan het ideale plaatje. Zeker op Instagram zie je alleen de perfecte plaatjes. Probeer niet te vergeten dat de bekende fitness influencers hier een full time job van hebben gemaakt. Ze krijgen hier flink voor betaald en zijn dag in en dag uit bezig met training, voeding en al het andere wat hier nog meer bij komt kijken.

Drie andere dingen die influencers doen voor een goed uiterlijk.
1. Veel influencers maken ontzettend veel foto’s op het moment dat zij in hun beste shape zijn. Deze worden door het jaar heen online geplaatst waardoor het lijkt alsof zij altijd in top shape zijn terwijl dit niet zo is.
2. Influencers maken ontzettend veel foto’s en zetten daarbij alleen de beste foto’s online, soms gebruiken zij zelfs programma’s als Photoshop om de foto net even wat mooier te maken.
3. Voornamelijk influencers in de fitnesswereld zijn niet altijd helemaal eerlijk. Buiten dat ze veel sporten en een goed voedingspatroon volgen, gebruiken zij ook vaak verboden middelen om er beter uit te zien. Gezondheidsrisico’s nemen zij op de koop toe. Zij verdienen immers tienduizenden soms zelfs honderdduizenden euro’s per jaar door middel van hun “perfecte” lichaam.

De verwachting die wij scheppen en de verwachting van het andere geslacht
Vaak wordt er gedacht dat je als man gespierd moet zijn en als vrouw slank moet zijn met mooie borsten en billen. Het acht bewezen dat dit in zekere maat ook klopt. Echter maken wij zelf een overschatting van hoe wij er daadwerkelijk uit moeten zien om aan de verwachting van andere te voldoen. Wat meer of wat minder is vaak ook voldoende om er door het andere geslacht aantrekkelijk gevonden te worden. Dit uiteraard binnen de kaders van een gezond lichaam.

Ons advies
Wij adviseren om je allereerst te richten op gezondheid. Heb je overgewicht, ondergewicht, of heb jij andere lichamelijke klachten? Dan adviseren wij om eerst naar een gezonde levensstijl toe te werken. Mocht je als doel hebben om jouw uiterlijk verder te verbeteren dan adviseren wij om een realistisch doel te stellen. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe vaak je kan trainen, hoe goed jij in je voeding zit, hoe je slaapt en hoe jouw lichaam met stress om gaat.

Wil jij graag naar een realistisch doel toe werken? Neem dan contact op via transformtraining.nl voor een gratis proeftraining.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug