Categorie: Lifestyle, Training Tags: , , , , , ,

Top drie supplementen

Wat zijn voedingssupplementen?
Voedingssupplementen zijn producten die je toevoegt buiten het eten van je reguliere voeding. Dit is vaak in pil, poeder of in de vorm van een drankje. Supplementen in poedervorm worden vaak aangemaakt met water. Het woord supplement zegt het al; een toevoeging op wat je dagelijks al binnen krijgt. Supplementen zijn dus geen vervanging van producten. Dit kunnen simpelweg vitamines en mineralen zijn maar ook stoffen die jouw sportprestaties verbeteren.

Whey eiwitten
Whey eiwitten worden ook wel melk eiwitten genoemd. Whey eiwitten zijn namelijk een extract van melk waarvan de eiwitten zoveel mogelijk bewaard zijn gebleven. Dit is dus een volkomen natuurlijk product. Whey eiwitten zijn er in verschillende soorten. Je hebt de gewone whey eiwitten maar je hebt ook de isolaat en hydrolisaat. Whey isolaat en hydrolisaat bevatten procentueel meer eiwitten (90% of meer) dan normale whey eiwitten (75% of meer). Dit komt doordat er een ander destillatieproces is toegepast dan bij de normale whey eiwitten. Hierdoor zijn deze wel duurder dan de reguliere versie. Whey eiwitten kunnen een goede toevoeging zijn voor mensen die niet genoeg eiwitten halen uit hun reguliere voeding.

Creatine
Creatine ook wel creatinefosfaat genoemd is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Het lichaam maakt dit zelf aan en creatine is ook terug te vinden in het voedsel dat we eten. Creatine komt voornamelijk voor in dierlijke producten als vlees, vis en zuivel. Creatinefosfaat is een energievoorraad die aangesproken wordt bij maximale inspanning met een duur tot 30 seconden. Door extra creatine toe te voegen maak je deze voorraad letterlijk iets groter. Dit zorgt dus voor een krachttoename bij deze korte inspanningen. Zware krachttraining maar ook sprinten behoren hiertoe. Mocht creatine aansluiten bij jouw trainingsdoel dan adviseren wij om elke dag 5 gram creatine Mohnydrate te nemen op een tijdstip dat jij dit niet vergeet.

Omega 3 ( visolie)
Omega 3 is een vetzuur dat niet door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Dit vetzuur komt wel veel voor in vis. Omega 3 vetzuren beschermen tegen hart – en vaatziekten, zorgen voor betere darmfuncties en kunnen bijdragen aan een beter trainingsresultaat. Omega 3 is aan bijna iedereen aan te raden omdat bijna niemand voldoende vis eet. Bij voorkeur adviseren wij een vloeibare vorm van visolie. Neem jouw visolie in bij het ontbijt of op een moment dat jij het niet vergeet.

Conclusie
Er zijn natuurlijk nog veel meer supplementen die een bijdrage zouden kunnen leveren aan jouw trainingsdoel. Wij adviseren alleen supplementen te gebruiken als deze bijdrage aan jouw doel of als jij hier te weinig van binnen krijgt door middel van je reguliere voeding.

Wil jij meer informatie over voeding, supplementen of over training? Plan dan gratis een proeftraining op Transformtraining.nl

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug