Categorie: Lifestyle, Training, Voeding Tags: , , , , , ,

3 redenen waarom jij niet afvalt

Afvallen is een van de meest voorkomende doelen en dan ook een van de voornaamste redenen om naar de sportschool te gaan. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog gaan we jou vertellen waarom het je wellicht niet lukt om af te vallen. Soms zijn het bewuste keuzes waarom het niet lukt. Maar soms ook onbewuste keuzes of een gebrek aan kennis.

Een gebrek aan beweging
Afvallen is in theorie eigenlijk heel simpel. Je moet meer energie verbranden dan dat je eigenlijk nodig hebt. Door meer te bewegen zal je simpelweg meer gaan verbranden. Dit valt onder te verdelen in je dagelijkse activiteit en training. Dagelijkse activiteit is eigenlijk hoeveel je beweegt op een dag. Een mooie indicatie is het proberen te behalen van +/- 10.000 stappen per dag. Ook adviseren wij om minimaal drie keer per week een combinatie van kracht – en cardio training te doen. Doe je dit niet dan is de kans kleiner dat je gewicht verliest.

Voeding
We zeiden het eigenlijk al in de alinea hier boven. Door net iets meer energie te verbruiken dan dat je binnen krijgt zal je lichaam haar vetreserves aanspreken. Door meer te consumeren dan dat je lichaam gebruikt is het niet mogelijk om af te vallen. Let hierbij op dat dit gaat om een gemiddelde. Als jij doordeweeks elke dag +/- 500 kcal minder eet dan zal je afvallen. Als jij in het weekend 2000 kcal op een dag meer eet dan wordt je tekort teniet gedaan.

Stress
Stress is een veel voorkomend probleem bij mensen die proberen om af te vallen. In het kort; stress zorgt voor een verhoogde cortisolwaarde. Dit hormoon is mede verantwoordelijk voor de opstapeling van vet. Stress kan je voorkomen door; voldoende te bewegen met een intensiteit die op dat moment bij jouw past, een gezond voedingspatroon aan te houden, een gezond slaap ritme aan te houden en door stress veroorzakende activiteiten te verminderen.

Ons advies
Wij adviseren iedereen om naar een gezond gewicht toe te werken. Dit is uiteraard voor iedereen anders. Belangrijk is dat je eerst naar je gezondheid kijkt. Wat zouden eventueel obstakels kunnen zijn waardoor het afvallen lastiger wordt. Denk hierbij aan stress een te hoge bloedsuiker of bloeddruk.

Wil jij ook graag afvallen? Maar lukt dit niet of heb je geen idee waar je moet beginnen? Neem dan contact op via transformtraining.nl voor een gratis intake.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug