Categorie: Lifestyle, Voeding Tags: , , , , , , ,

Drie voedingstips

Introductie
Voeding is ontzettend belangrijk bij het behalen van de meeste doelen. Zowel voor mensen die af willen vallen, aan willen komen in spiermassa, blessures hebben of mentaal veel stress ervaren. Mensen zoeken hierin vaak naar methodes die in korte tijd veel resultaat bieden. Meestal komen ze dan uit bij een dieet. Vaak zijn dit crashdiëten, deze bieden op korte termijn resultaat maar meestal kom je daarna dubbel zo hard weer aan. Er zijn natuurlijk veel meer dingen die je kunt doen om een beter resultaat te behalen maar voeding speelt hierin bijna altijd een rol. Vandaag geven wij jullie 3 voedingstips waardoor je makkelijker je doel kunt behalen.

Voeg een eiwitrijke bron toe aan elke maaltijd
Gemiddeld zal je 2x je lichaamsgewicht in eiwitten per dag moeten eten. Dit is uiteraard in grammen. Iemand van 75 kilo zal dus ongeveer 150 gram eiwitten per dag moeten eten. Als jij 5 keer per dag eet en elke maaltijd rond de 30 gram eiwitten toevoegt dan zul je in de meeste gevallen genoeg eiwitten binnen krijgen. Dit zijn vaak gezonde producten en zorgen ook nog eens voor een verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je minder snel een hongerig gevoel en zul je dus minder snel producten eten die op dat moment niet aan jouw trainingsdoel bijdragen.

Track je calorieën en je macro’s
Wij adviseren bijna iedereen om een vorm van kcal en macro tracking te doen. Door dit te doen, krijg je inzicht in hoeveel kcal jij eet en of de verhoudingen enigszins kloppen. Door dit desnoods slechts een of twee keer per week te doen, leer je al ontzettend veel over voeding. Je kunt op deze manier makkelijk zien of jij bijvoorbeeld te veel of te weinig eet. Dit laatste wordt vaak onderschat. De meeste mensen denken namelijk dat zij als maar minder moeten eten om af te vallen. In werkelijkheid eten mensen vaak te weinig waardoor het lichaam slecht functioneert. Je kunt het beste werken met de app MyFitnessPal. Via deze app kun je gemakkelijk producten inscannen via de camera van je telefoon. Je hoeft ze dan alleen nog maar af te wegen en de hoeveelheid te registreren in de app.

Houd het simpel
Veel mensen vinden voeding een ontzettend lastig onderwerp. Vooral het toepassen in de praktijk lukt vaak niet. Echter hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn. Eerlijk is eerlijk, de meeste mensen weten vaak echt wel of een product gezond is of ongezond. Door alleen al junkfood te vermijden en geen frisdrank meer te drinken kun je al mooie stappen maken. Als je echt niet weet waar je moet beginnen start hier dan gewoon mee en laat je verrassen door het resultaat.

Deel dit bericht


Vraag nu een vrijblijvende gratis personal training aan

Wij snappen als geen ander dat je misschien nog twijfels hebt. Wellicht dat je fitness al een paar keer geprobeerd hebt, maar dat je na het uitblijven van resultaat teleurgesteld hebt opgegeven. We get it. Omdat wij 100% achter ons concept staan en geloven in jouw potentie – mag je gratis een keertje met ons komen trainen. Geen gedoe, wél 100% aandacht, metingen, uitleg en dus kwaliteit zoals je bij de rest van het traject ook van ons mag verwachten.

Bel mij terug